Τούρκος Πρέσβης: «Δεν θέλω να ακούω ελληνικά στα σχολεία της Θράκης…»

1Ο Πρέσβης του τουρκικού προξενείου της Αθήνας, βρέθηκε στην Θράκη πριν από λίγες ημέρες, όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις με διευθυντές μειονοτικών σχολείων, για να συζητήσουν τα προβλήματα της μουσουλμανικής κοινότητας.

Κατά την διήμερη επίσκεψη του Κερίμ Ουράς, στην Θράκη, προκάλεσε αντιδράσεις η επιθυμία του να… μην ομιλείται η ελληνική γλώσσα στα σχολεία που φοιτούν παιδιά μουσουλμάνων!

Πιο συγκεκριμένα, ο πρέσβης επισκέφτηκε το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της περιοχής και ανέφερε στον διευθυντή του σχολείου, αλλά και στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, πως τα παιδιά πρέπει να ομιλούν την μητρική τους γλώσσα και όχι την ελληνική, ασχέτως από το αν μεγαλώνουν στην χώρα μας.

Μάλιστα ο πρέσβης φέρεται να δήλωσε τα εξής: “Τα εντός της Ε.Ε. προβαλλόμενα εμπόδια στην γλώσσα και στην χρήση της δεν είναι κάτι σωστό και καλό. Ελπίζω όποιος και αν έκανε αυτή την οδηγία να το σκεφτεί ξανά. Δεν πιστεύω πως αυτά εξυπηρετούν σε θετική κατεύθυνση την κοινωνική αλληλεγγύη και τον κοινωνικό ιστό. Επίσης αυτό δεν είναι κάτι που αποφασίζει η τοπική αρχή”.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *