Το βάρος της Ν.Δ. στον Δυτικό τομέα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εντεκα συνολικά είναι οι έδρες που θα διεκδικήσουν τα κόμματα στον Δυτικό τομέα της παλαιάς Β΄ Αθήνας μετά την τριχοτόμησή της. Τα λεγόμενα «δυτικά προάστια» περιλαμβάνουν συνολικά επτά δήμους: Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου και Αιγάλεω. Κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, ήταν μία από τις πολύ λίγες εκλογικές περιφέρειες της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε έστω και οριακά πρωτιά, καθώς ήρθε πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,53% έναντι 25,33% της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο πως η Ν.Δ. έχει πλέον στόχο να καταγράψει παντού πρωτιές στις κρίσιμες εθνικές εκλογές, ο Δυτικός τομέας είναι από εκείνους που πέφτει αναπόφευκτα το βάρος. Μία ενδεχόμενη πρωτιά, άλλωστε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει και συμβολική σημασία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να δώσει ταξικά χαρακτηριστικά στην εκλογική αναμέτρηση και να παρουσιάσει τη Ν.Δ. «αποκομμένη» από τις πιο «λαϊκές» περιοχές, όπως αυτές των δυτικών προαστίων. Η στόχευση της Ν.Δ. στα δυτικά επιβεβαιώνεται πλήρως από το γεγονός πως αποτελούν τη μία από τις τρεις περιφέρειες που θα πολιτευτεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το «σύνθημα» για νίκη της Ν.Δ. Πλην του επικεφαλής της Κεντροδεξιάς υποψήφιοι θα είναι ακόμα οι νυν βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος, οι πρώην δήμαρχοι Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Δημήτρης Μαραβέλιας αντίστοιχα, ο Μπάμπης Καούκης με «έδρα» το Ιλιον και οι Ράνια Σαγιάκου, Τζένη Πανταζή, Εύη Τοτώνη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Ν.Δ. στην πρώτη κατανομή θα βγάλει 3 βουλευτές, οι οποίοι δυνητικά μπορεί να φτάσουν μέχρι τους 5, ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος για τις 3 έδρες που αναμένεται να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα «κονταροχτυπηθούν» στελέχη πρώτης γραμμής. Πρώτος από όλους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νίκος Τόσκας, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο μεταγραφείς από τους ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Κατριβάνου Βασιλική, η Χαρά Καφαντάρη και ο Χρήστος Μπατσής.

Aπό το Κίνημα Αλλαγής, τη μία έδρα θα διεκδικήσουν ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιώργος Καρράς, ο Θάνος Ασκητής, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Τάσος Δαρσινός, η Ελένη Σταύρου, η Μαρία Δημητρίου και η Αναστασία Καρκαβούλα, ο Απόστολος Αθανασόπουλος, η Εντα Γκέμη, ο Λευτέρης Καπετανάκης, ο Γιώργος Λεβάντης, η Κωνσταντίνα Μπακογιάννη-Δαμάλα και η Ελένη Νοτοπούλου. Από το ΚΚΕ, υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. Τέλος, από το ΜέΡΑ25 υποψήφιοι θα είναι ο Κρίτων Αρσένης, ο Κώστας Δαλακούρας, ο Κώστας Κουντουράκης, ο Ιωάννης Λεβεντίδης, ο Βασίλης Πανταζής, ο Κωνσταντίνος Χουλιάρας και η Ελένη Βουβουλούδα.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *