Το δάκρυ του ΠΑΟΚ κυλά ακόμη στα Τέμπη

Το δάκρυ του ΠΑΟΚ κυλά ακόμη στα Τέμπη

Σαν σήμερα, 4 Οκτωβρίου 1999, έξι νεαρά παιδιά, όλοι τους οπαδοί του ΠΑΟΚ, άφησαν την τελευταία πνοή τους σε ένα τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που γέμισε με θλίψη όλη την "ασπρόμαυρη" οικογένεια.

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, ο χρόνος παγώνει. Στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν γκολ, χαμένες ευκαιρίες, θρίαμβοι, ματς που έρχονται, προσδοκία για τίτλους. Τίποτα. Μόνο θλίψη για τα αδέρφια που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο νέα από τη ζωή. Είναι η μέρα που ένα δάκρυ κυλά και μόνο στη θύμηση του τι είχε συμβεί εκείνο το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου του 1999.

Είναι η μέρα που έφυγαν από τη ζωή ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης (25), η Χριστίνα Τζιόβα (18), ο Αναστάσιος Θέμελης (22), ο Γεώργιος Γκανάτσιος (22), ο Κυριάκος Λαζαρίδης (17), καθώς και ο Αστέριος Αγκζιώτης (68), ο οδηγός του μικρού φορτηγού το οποίο συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το Sport24.gr θυμίζει το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Μετά την ισοπαλία που είχε αποσπάσει ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Νάγκμπε, τα πούλμαν με τους οπαδούς του Δικεφάλου άρχισαν το ταξίδι της επιστροφής. Λίγη ώρα πριν το μοιραίο συμβάν, στο Βελεστίνο, έγινε στάση όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και-σύμφωνα με τον οδηγό Κ. Μ.-το λεωφορείο ανέλαβε να το οδηγήσει ο 19χρονος φαντάρος Γ. Ν. , γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια Τεμπών, το λεωφορείο της εταιρίας "Relax Travel", στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.

Ανατράπηκε και έπεσε στο χαντάκι, σκορπώντας το θάνατο σε έξι οπαδούς καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος. Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων, καθώς και Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Οι έξι αδικοχαμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού.

Λίγα λεπτά μετά την μοιραία σύγκρουση, ενημερώνονται ο Γιώργος Μπατατούδης (πρόεδρος της ΠΑΕ) και ο Θανάσης Ακριβόπουλος (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα νέα σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα σπεύδει αμέσως ο Σταύρος Καλαφάτης για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και να συναντήσει τους υπόλοιπους εκδρομείς του ΠΑΟΚ που στάθμευσαν στα Τέμπη. Συνολικά τραυματίστηκαν 33 φίλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Tα γραφεία της ΠAE κατακλύζονται από τηλεφωνήματα και τηλεγραφήματα. Μεταξύ άλλων τηλεγράφημα στέλνει ο σύνδεσμος φιλάθλων του Άρη, Super 3, που εκφράζει τα συλλυπητήριά του και δηλώνει ότι σε ένδειξη πένθους δεν θα κάνει τη ραδιοφωνική του εκπομπή.

Στην γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Μπατατούδης, σημειώνει: "Είμαι βαρύτατα συγκλονισμένος από την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά μας. Τέτοιες ώρες η οδύνη είναι μεγάλη και κοινή για όλους μας, από τον πρόεδρο ως τον απλό φίλαθλο. Τέτοιες ώρες τα λόγια αποδεικνύονται ανίκανα να περιγράψουν τα συναισθήματα και είναι συνεπώς περιττά".

Ο Θανάσης Ακριβόπουλος, διαβάζει μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν στα Τέμπη, την ανακοίνωση της ΠAE, η οποία μιλά για την "απίστευτη τραγωδία" που ζουν, όλη η φίλαθλη Ελλάδα και ο ΠAΟK, για τη συμμετοχή στο πένθος, για "τη σωστή αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης του γεγονότος, έτσι ώστε να αρμόζει στην τραγικότητα των στιγμών" κι ανακοινώνει την ανάληψη των εξόδων των κηδειών από την ΠAE.

Από νωρίς το πρωί με το άκουσμα της είδησης κόσμος πολύς μαζεύτηκε στο Κορδελιού. Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια. Όλοι περίμεναν τα νεότερα και όλοι απεύχονταν να είναι τα ονόματα των δικών τους στον κατάλογο των νεκρών.

Μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, οι κύριοι Ακριβόπουλος, Kαστανίδης (αντιπρόεδρος ΚΑΕ) και Γιδόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΟΚ) σπεύδουν το επόμενο πρωί στο Κορδελιό, στο σύνδεσμο για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια. Την ίδια ώρα φτάνει στο Κορδελιό και ο Σπύρος Μαραγκός με τη γυναίκα του. για να συμπαρασταθούν στους σοκαρισμένους φίλους της ομάδας.

"Ήταν δικά μας παιδιά και θρηνούμε γι' αυτά", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Απόστολος Αλεξόπουλος, ενώ ο Θανάσης Κατσαρής τόνισε: "Μια τραγική Δευτέρα μετά από ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο. Είναι ημέρα οδύνης για όλους μας. Ήταν παιδιά της οικογένειάς μας".

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πριν από λίγα χρόνια, ο Ηλίας Βλαχόπουλος, μέλος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν, θυμήθηκε στον "Arena 89,4:": "Δεν μπορούν να ξεχαστούν, σου μένουν μια ζωή. Γυρνούσαμε από την Αθήνα, κοιμόμασταν γιατί ήταν πέντε παρά ξημερώματα. Το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα, αλλά ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Μέσα στον ύπνο….Οι πέντε ήταν στον πάνω όροφο. Ήμουν δυο θέσεις πίσω από τον Ανδρεαδάκη στον κάτω όροφο…Ο οδηγός είχε βάλει τον γιο του. Μιλούσαμε με τον οδηγό και του είπαμε αν είσαι κουρασμένος πάρε τηλέφωνο να στείλουν έναν άλλο. Ξεκινήσαμε με τον κανονικό οδηγό και στο δρόμο άλλαξε. Ήταν να γίνει. Το πανό εκείνο το έχουμε στο σύνδεσμο και δεν το βγάζουμε. Έχει αίματα πάνω, με αυτό σκεπάσαμε τα δυο παιδιά. Το έχουμε και δεν το βγάζουμε. Ισχύει ότι περνούν οπαδοί άλλων ομάδων και βάζουν δικά τους κασκόλ επάνω στο μνημείο των οπαδών. Και αυτοί οπαδοί είναι όπως και εμείς…".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *