Το κορίτσι που κοιμάται με τις κόμπρες

35Αν και την έχουν δαγκώσει πολλές φορές η 11χρονη συνεχίζει να ζει με τα δηλητηριώδη ερπετά
Τα περισσότερα παιδιά φοβούνται μέχρι θανάτου τα φίδια όμως ένα 11χρονο κορίτσι από την Ινδία χαρακτηρίζει τις κόμπρες τις καλύτερές της φίλες.

Η Kajol Khan, από το Ghatampur της Ινδίας, συνεχίζει να τρώει και να κοιμάται με τα θανατηφόρα ερπετά, παρόλο που έχει δεχτεί αρκετές φορές επίθεση από αυτά.
«Έχει πολύ πλάκα με τις κόμπρες. Πονάω όταν με δαγκώνουν αλλά πολλές φορές είναι δικό μου λάθος γιατί τις πειράζω. Είναι αρκετά αστείο», λέει η 11χρονη.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από ξένα πρακτορεία, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πατέρας της μικρής. Ο Khan, ο οποίος έχει αδυναμία στις κόκκινες βαφές μαλλιών, εργαζόταν για 45 χρόνια ως κυνηγός ερπετών και έχει μεταδώσει τις ικανότητές του στον 30χρονο γιο του Gulab, ωστόσο όπως φαίνεται η 11χρονη Kajol είναι πρόθυμη να ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση.
«Δεν μου αρέσει το σχολείο. Προτιμώ να εργάζομαι με τα φίδια», λέει η Kajol Khan
Από την αρχή της φιλίας της με τα δηλητηριώδη φίδια, το νεαρό κορίτσι έχει αρρωστήσει πολύ σοβαρά από δαγκώματα που δέχτηκε στο στομάχι, στα μάγουλα και στο μπράτσο της.

«Πονάω όταν με δαγκώνουν αλλά δεν το εννοούν, φοβάμαι όταν βλέπω το αίμα αλλά ο πατέρας μου τρέχει στο δάσος και επιστρέφει με το αντίδοτο».
Ο πατέρας της Kajol είναι διάσημος στην περιοχή του και το παρατσούκλι του είναι «Bhura ο κυνηγός φιδιών». Ο πατέρας της ατρόμητης εντεκάχρονης, ωστόσο κερδίζει μόλις 14 λίρες για να πιάσει τα φίδια από σπίτια και μαγαζιά της περιοχής.
«Βοηθάμε τους κατοίκους της περιοχής και πιάνουμε τα φίδια που έχουν αποκοιμηθεί μέσα στα σπίτια τους», λέει ο Taj.


«Ο πατέρας μου είναι κυνηγός φιδιών, ο παππούς μου ήταν κυνηγός επίσης. Είναι οικογενειακή επιχείρηση και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε», συμπληρώνει ο 31χρονος.
Το φάρμακο, που γιατρεύει τα τσιμπήματα, προέρχεται από τα φύλλα άγριου φυτού το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτουν.
«Εάν το φάρμακο χορηγηθεί γρήγορα θα σας σώσει», τόνισε ο Taj και συμπλήρωσε: «Έχει σώσει τη ζωή αρκετές φορές και φαίνεται πως δουλεύει για την Kajol επίσης».
Ωστόσο η μητέρα της Kajol, Salma Bano, εύχεται η κόρη της να είχε μεγαλώσει μακριά από τα φίδια ιδιαίτερα μετά τη αποβολή της από το σχολείο, όπου είχε μεταφέρει με την σχολική της τσάντα τα επικίνδυνα ερπετά.
«Θέλω να πηγαίνει στο σχολείο όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να απαλλαγούμε από τα φίδια αλλά τα αγαπάει και δεν θέλω να της ραγίσω την καρδιά», είπε η μητέρα της, Salma.
«Αρνείται να διαβάσει και παίζει με τις κόμπρες όλη την ημέρα», εξηγεί η Salma και συνεχίζει: «Προσπαθώ να την κάνω να διαβάσει αλλά έχει συνέχεια μαζί της τα φίδια και της αποσπούν την προσοχή».

Ο Τaj αποκαλύπτει πως δεν επισκέπτονται γείτονες και φίλοι το σπίτι τους γιατί δεν τους αρέσουν τα κατοικίδιά τους και συμπληρώνει: «Δεν μας ενδιαφέρει αλλά στεναχωριέται η Kajol. Tα παιδιά δεν παίζουν μαζί της γιατί φοβούνται τα φίδια, αλλά εκείνη δεν είναι όπως τα υπόλοιπα παιδιά».
Η μητέρα της μάλιστα, ανησυχεί γιατί πιστεύει πως δεν θα μπορέσει μελλοντικά να της βρει σύζυγο.
Υπολογίζεται πως τα δηλητηριώδη φίδια είναι υπεύθυνα για 50.000 θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.


Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *