Το «μαγικό» κόλπο για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο

Δείτε πόσο απλό είναι!

Επειδή συνήθως τ’αυγά τα αγοράζουμε σε ποσότητα, είναι πιθανό να έχουμε ξεχάσει πόσο καιρό τα έχουμε στο ψυγείο!

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι κατάλληλο για φαγητό ή όχι.

Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

 

Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο για να φαγωθεί.

Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο.

Μάλιστα, ο λόγος που επιπλέει είναι αέρια που έχουν μαζευτεί μέσα από το κέλυφος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *