Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στην ιστορία της αεροπλοΐας [Εικόνες]

34Οι πρώτες εικόνες από την κατασκευή του Roc, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στην ιστορία της αεροπλοΐας, εξάπτουν τη φαντασία για το τελικό αποτέλεσμα.

Το αεροπλάνο είναι δημιούργημα του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν και θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση δορυφόρων στην ατμόσφαιρα αλλά και για εμπορικές πτήσεις.

Το Roc θα έχει άνοιγμα φτερών μήκους 117 μέτρων, θα τροφοδοτείται από 6 μηχανές τύπου Μπόινγκ 747 και θα μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους βάρους μέχρι 6.124 κιλών και σε τροχιές μέχρι και 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη δύο ατράκτων, η καθεμία από τις οποίες θα έχει μήκος 72 μέτρα, ενώ το αεροπλάνο για να τροχοδρομήσει θα χρειάζεται 14 τροχούς.

Η κατασκευή του γίγαντα των αιθέρων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν το 2016.

Το αεροσκάφος θα φέρει μια επανάσταση στη διαστημική αεροπλοΐα, καθώς θα μειώσει δραστικά το κόστος στα καύσιμα που χρειαζόταν για την εκτόξευση των δορυφόρων από το έδαφος.

Ο Πολ Αλεν επιθυμεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει το Roc και για εμπορικές πτήσεις, για να μεταφέρει στο Διάστημα επιβάτες που θα ήθελαν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

giant1

giant2

giant3

giant4

giant5

giant6

giant7

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *