Το «μολών λαβέ» του Τσίπρα, για τον ΟΛΠ, που έγινε «Yes Man» με βαρβάτη υπογραφή!!

ÕðïãñáöÞ óõìöùíßáò ìåôáîý ÔÁÉÐÅÄ-COSCO ãéá ôçí ðáñá÷þñçóç ôïõ ÏËÐ,ðáñïõóßá ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ,ÐáñáóêåõÞ 8 Áðñéëßïõ 2016 (EUROKINISSI/ÃÑ.ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ADREA BONETTI)

Ή αλλιώς η “κωλοτούμπα του αιώνα”..
Το χρονικό μιας τεράστιας, υπέροχης, «αριστερής» κωλοτούμπας μπορεί να δει κάποιος με ιδιαίτερη ευκολία τις τελευταίες ημέρες, να συμβαίνει στα «άδυτα» και όχι μόνο του Μαξίμου! Η αιτία, είναι ποια άλλη από την πώληση του «διαμαντιού» του Πειραιά, του ΟΛΠ, δηλαδή στους Κινέζους της COSCO!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός, ήταν αντίθετος με την πώληση των λιμανιών και των αεροδρομίων «Μολών Λαβέ … ας έρθουν, όλα αυτά γίνονται μόνο με κανονιοφόρους», έλεγε τότε!

Αλλά και σε ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά τον Μάιο του 2014, υποστήριζε: «Λιμάνι της αγωνίας έχει γίνει ο Πειραιάς, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να το βγάλουν στο σφυρί. Δεν θα τους περάσει όμως. Ο λαός του Πειραιά θα πει την τελευταία λέξη! Πρώτη φορά αριστερά και στον Πειραιά»!

Το γεγονός όμως πως δύο χρόνια μετά, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, βάζει «παχιά, πλατιά» την υπογραφή του στο συμβόλαιο πώλησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας στους Κινέζους, ελάχιστα ενδιαφέρει του «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ και μια τεράστιο «κωλοτούμπα» μόλις έχει γίνει!!! Και να ήταν η πρώτη…

Βολές Δρίτσα για ΤΑΙΠΕΔ. «Ο οργανισμός αυτός ελέγχεται από την τρόικα»!

Ελάχιστες ημέρες μετά την υπογραφή, «πυρά» εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας ενώ έκανε λόγο για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ για χάρη των δανειστών.

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι ένας οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές, την ΕΚΤ ακόμα και από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Ο κ. Πιτσιόρλας λειτουργεί επί τη βάσει των κανόνων, που λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θέλουμε να αλλάξει» υποστήριξε ο «αριστερός» Υπουργός!

Επίσης πρόσθεσε:

«Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως ένα κράτος εν κράτει ως ένα μόρφωμα, ένας οργανισμός, ο οποίος έχει τους δικούς του μηχανισμούς, που ελέγχονται από τους δανειστές».

Αναφορικά με τη συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO δήλωσε πως αρχικά παραχωρείται το 51% και σε πέντε χρόνια το υπόλοιπο 16% και μάλιστα υπό κάποιες προϋποθέσεις. Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο πολλά σημεία της αρχικής συμφωνίας.

Τι υποστηρίζει ΤΩΡΑ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα

Η αξία του λιμανιού είναι τετραπλάσια από αυτή που το δίνουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία» επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς υπογράψαμε και εγώ και ο κ. Δρίτσας και όλοι μια συμφωνία. Δεν τα δίνουμε με την καρδιά μας. Μην ξεχνάτε ότι και το τίμημα του λιμανιού είχε συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κι εμείς με μια αναθεώρηση κάτι παραπάνω πήραμε».

Η βουλευτής πρόσθεσε ότι «καλώς ή κακώς ψηφίσαμε μια συμφωνία τον Ιούλιο στην οποία δυστυχώς συμπεριλάμβαναν και το λιμάνι. Πρέπει να είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας με τις υποχωρήσεις μας και πρέπει να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι μπορούμε να κρατήσουμε, να το διαφυλάξουμε για να σώσουμε τα υπόλοιπα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *