Το ΜΥΣΤΙΚΟ στα ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ που ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

1Ηνωμένο Βασίλειο. Κατεψυγμένα κοτόπουλα από σφαγεία της Βραζιλίας, με 20% νερό στο κρέας τους, και προσθετικά για να φαίνονται πιο χυμώδη, πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Η πώληση γίνεται νομότυπα, αφού στην ταμπέλα του προϊόντος αναγράφεται η περιεκτικότητα του, σε νερό.

Το νομικό ερώτημα είναι εάν πρόκειται για νωπό κρέας πουλερικών ή προϊόν ( παρασκεύασμα) κρέατος μετά από αυτή τη μεταποίηση –με προσθήκη νερού και χημικών προσθετικών-

Τα κοτόπουλα που προέρχονται από σφαγείο ( κοντά στο Σάο Πάουλο) της Βραζιλίας εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταποιούνται από τον Westbridge Όμιλο Τροφίμων (που εδρεύει στο Malvern, Worcestershire ), εκεί συσκευάζονται και πωλούνται στην Asda, Aldi, Sainsbury (φιλέτα κοτόπουλου με το εμπορικό του σήμα) και στην Ισλανδία, σε σειρές με ιδιωτική ετικέτα του καταστήματος. Αυτά τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πουλούν κατεψυγμένα κοτόπουλα που έχουν προσθήκη 20% νερού στο κρέας τους και προσθετικά για να φαίνεται πιο χυμώδες.
Φωσφορικά άλατα που αυξάνουν την ικανότητα κατακράτησης νερού στο κρέας και αποτρέπουν την απώλεια νερού στη διάρκεια του μαγειρέματος, επίσης προστίθεται δεξτρόζη ζάχαρης που καλύπτει την αλμύρα στο ωμό κρέας και το κάνει πιο χυμώδες.
Στη Βραζιλία, το κρέας των πουλερικών που διοχετεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιέχει ήδη αλάτι ή μίγμα καλαμποκέλαιου και αλατιού.

Κατεψυγμένα κοτόπουλα

Ο οργανισμός τροφίμων Food Standards Agency [FSA] εκφράζει ανησυχία για την παρερμηνεία των κανόνων από τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.
Μελέτη της Guardian αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι αγοραστές δεν γνώριζαν ότι πλήρωναν για μεγάλες ποσότητες νερού στο κρέας που αγόραζαν. Κατά τη βιομηχανική διαδικασία, νερό και χημικά πρόσθετα (με ένεση στο στήθος του κοτόπουλου) απορροφώνται από το κρέας, αυξάνουν το βάρος του και του δίνουν μια πιο ζουμερή αλλά εντελώς αφύσικη υφή.
Τα ζουμερά στήθη του κοτόπουλου είναι ένα σύμβολο για το πόσο βαριά βιομηχανοποιημένη εντατική παραγωγή κυριαρχεί σήμερα στην τροφική αλυσίδα.

προσθετικά για να φαίνονται πιο χυμώδη,

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τις επιπτώσεις στην υγεία μας, δεδομένου ότι, δεν έχει γίνει σε βάθος χρόνου ανάλυση των συνεπειών από την κατανάλωση αυτών των νοθευμένων κρεάτων. Αλλά είναι μάλλον απίθανο ότι η κατανάλωση κοτόπουλου που γεμίζεται με νερό, άλατα, λάδια και πρόσθετα θα αποδειχθεί επωφελής.Αν η είδηση αυτής της εβδομάδας επικεντρώνεται στο κοτόπουλο, η τεχνική της προσθήκης νερού και χημικών πρόσθετων εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, που συμπεριλαμβάνουν το ζαμπόν, μπέικον, τα λουκάνικα, τα ρολά γαλοπούλας, τα σάντουιτς και τα έτοιμα γεύματα.
Και αυτό πηγαίνει πέρα από το κρέας. Ακόμη και τα θαλασσινά, όπως τα χτένια εμποτίζονται τακτικά με νερό και φωσφορικά άλατα για να αυξήσουν το μέγεθός τους, αν και αναπόφευκτα ένα μεγάλο μέρος της γεύσης τους χάνεται.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *