Το Ντουμπάι ετοιμάζει την «πόλη του Αλαντίν» – Χίλιες και μία νύχτες σε μια κατασκευαστική εκδοχή

1Χίλιες και μία νύχτες σε μια μοντέρνα… κατασκευαστική εκδοχή
Αξιωματούχοι από το Ντουμπάι επιβεβαίωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το τελευταίο, φιλόδοξο οικοδομικό έργο που έχει στα σκαριά το αραβικό εμιράτο και δεν είναι άλλο από… την «πόλη του Αλαντίν» (Aladdin City).

Το έργο θα αποτελείται από έξι πύργους, οι οποίοι θα συνδέονται με κυλιόμενους διαδρόμους και η αφετηρία της έμπνευσής του απαντάται στη συλλογή ιστοριών και παραμυθιών από τη Μέση Ανατολή «Χίλιες και Μία Νύχτες» αλλά και την πιο σύγχρονη Disney blockbuster εκδοχή τους.

Οι πύργοι φημολογείται ότι θα είναι παρόμοιοι στο σχεδιασμό με τη λάμπα του τζίνι, ενώ θα λαμπυρίζουν σα χρυσός στο φως του ήλιου.

«Αναμένουμε οι εργασίες να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά. Έχουμε τους δικούς μας πόρους για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Hussain Nasser Lootah στην ιστοσελίδα Future of Dubai.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλη και θα περιλαμβάνει εμπορικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καθώς και ένα χώρο παρκινγκ για 900 αυτοκίνητα.

Ο πιο ψηλός από τους έξι πύργους θα έχει 34 ορόφους, ενώ όλες οι κατασκευές θα αναπτυχθούν σε μια έκταση σχεδόν 500 μέτρων κατά μήκος του Dubai Creek, καλύπτοντας συνολικά 4.000 στρέμματα.

Στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλά παλιά, ξύλινα αλιευτικά σκάφη, που διατηρούν έναν «αέρα παράδοσης». Για το λόγο αυτό, τα νέα σχέδια θα βρίσκονται λίγο πιο μακριά, καθώς η περιοχή αναμένεται να ενταχθεί στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη των πύργων ως είδωλα θρύλων του παρελθόντος, με ένα άγγιγμα ομορφιάς και τουριστικών χαρακτηριστικών της πόλης, διατηρώντας παράλληλα τις δραστηριότητες στο λιμάνι πολιτιστικής κληρονομιάς» πρόσθεσε ο Lootah.

Το συνολικό, εκτιμώμενο κόστος των κατασκευών δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *