Το ξέρετε πως οι φακές σας βοηθούν να κάψετε λίπος;

1Παρότι δεν υπάρχουν τροφές με “αρνητικές” θερμίδες, υπάρχουν ορισμένες που βοηθούν να χάσουμε λίπος χάρη στην υψηλή θερμογόνο…
δράση.  Ποιες είναι οι τροφές που, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, σας βοηθάνε να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος;

Φακές
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές σας προσφέρει το 35% των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο – κι αυτό είναι καλό αφού έως και το 20% του πληθυσμού έχει ανεπάρκεια σε αυτό το σημαντικό μέταλλο. Όταν σας λείπει κάποιο βασικό συστατικό, ο μεταβολισμός μειώνεται επειδή το σώμα δεν παίρνει αυτά που χρειάζεται για να λειτουργεί αποτελεσματικά, όπως επισημαίνει η Tammy Lakatos Shames, RD, συν-συγγραφέας του The Secret to Skinny.

Σιτηρά ολικής άλεσης
Ο οργανισμός σας καίει διπλάσιες θερμίδες διασπώντας τις πλήρεις τροφές (ειδικά εκείνες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως η βρόμη και το καστανό ρύζι) συγκριτικά με τις επεξεργασμένες εκδοχές τους.

Άπαχο κρέας
Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση: Καίτε κατά την πέψη περίπου το 30% των θερμίδων που περιέχει η τροφή (έτσι την πέψη ενός στήθους κοτόπουλου που έχει 300 θερμίδες ο οργανισμός σας θα κάψει 90).

Γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά
Το ασβέστιο και η βιταμίνη D που περιέχουν συμβάλει στη διατήρηση και την ενίσχυση της μυικής μάζας – στοιχείο κλειδί για έναν δραστήριο μεταβολισμό.

Πράσινο τσάι
Τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα βοήθησαν συμμετέχοντες σε έρευνα να κάψουν πάνω από 3 κιλά σε οχτώ εβδομάδες, διαβάζουμε σε δημοσίευμα της επιθεώρησης American Journal of Clinical Nutrition . Αυτό οφείλεται στο EGCG, ένα συστατικό του πράσινου τσαγιού που αυξάνει παροδικά το μεταβολισμό μετά την κατανάλωσή του.

Καυτερές πιπεριές
Η καψαϊκίνη, το συστατικό που δίνει στις πιπεριές τσίλι την πικάντικη γεύση τους, θερμαίνει το σώμα, κι αυτό συμβάλει στην αύξηση των καύσεων. Η επίδραση είναι ίδια είτε τις φάτε ωμές, μαγειρεμένες είτε αποξηραμένες, λέει η Lakatos Shames. “Αγαπήστε το πιπέρι και τις καυτερές σάλτσες και προσθέστε τα σε σούπες, αβγά, ψάρι, κρέας και πουλερικά!”

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *