Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου στον κόσμο

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου στον κόσμο

global.kawasaki.com

Η Kawasaki Heavy Industries ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την ονοματοδοσία και καθέλκυση του SUISO FRONTIER- του πρώτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου στον κόσμο.

Το σκάφος αναπτύχθηκε ειδικά για τη θαλάσσια μεταφορά υγροποιημένου υδρογόνου στο 1/800 του χώρου που καταλαμβάνει κανονικά, στην αέρια μορφή του, σε θερμοκρασία -253 βαθμών Κελσίου και σε μεγάλες ποσότητες, σε μεγάλες αποστάσεις. Η Kawasaki σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο πλοίο μια δεξαμενή διπλού τοιχώματος των 1.250 κυβικών μέτρων, η οποία φτιάχνεται τώρα, και να ολοκληρώσει την κατασκευή του πλοίου ως τα τέλη του 2020.

Όταν ολοκληρωθεί, το SUISO FRONTIER θα χρησιμοποιείται για δοκιμές με σκοπό την επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, που αποσκοπούν στη δημιουργία μιας διεθνούς αλυσίδας προμήθειας για την ενέργεια από υδρογόνο, στο πλαίσιο της οποίας υγροποιημένο υδρογόνο που παράγεται στην Αυστραλία θα μεταφέρεται στην Ιαπωνία.

Όπως τονίζει η Kawasaki, το υδρογόνο κερδίζει έδαφος ως μια πηγή ενέργειας επόμενης γενιάς για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς η χρήση του δεν συνεπάγεται εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ή άλλων αερίων θερμοκηπίου, ενώ ενδείκνυται για χρήση σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *