Το Facebook δεν βρήκε νέα στοιχεία περί ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα για το Brexit

Το Facebook δεν βρήκε νέα στοιχεία περί ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα για το Brexit

REUTERS/Regis Duvignau

Δείτε ακόμα

  • Μόλις τρεις ρωσικές διαφημίσεις σχετικά με το Brexit βρήκε το Facebook 13/12/2017 17:01

Το Facebook ενημέρωσε βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή ότι περαιτέρω έρευνες δεν απέδωσαν νέα στοιχεία πως η Ρωσία χρησιμοποίησε social media για να παρέμβει στο δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, στο οποίο η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Ο διευθυντής πολιτικής της Facebook UK, Σάιμον Μίλνερ, σε επιστολή του την Τετάρτη δήλωσε στην Committee on Digital, Culture Media and Sport της Βουλής των Κοινοτήτων πως η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία στα μέσα του Ιανουαρίου για να προσπαθήσει να «ταυτοποιήσει επίκεντρα συντονισμένης ρωσικής δραστηριότητας σχετικά με το δημοψήφισμα για το Brexit που δεν είχαν βρεθεί προηγουμένως» δεν απέδωσε καρπούς.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το Facebook για να εντοπίσει δραστηριότητα κοινωνικής δικτύωσης σχετιζόμενη με τις ΗΠΑ, η οποία θεωρείται πως προερχόταν από τη ρωσική «Internet Research Agency», ο Μίλνερ είπε πως το κοινωνικό δίκτυο εξέτασε τόσο τους λογαριασμούς, όσο και τη «δραστηριότητα πολλών χιλιάδων διαφημιστών στην περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας» μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιανουαρίου 2016.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μίλνερ είπε πως «δεν βρέθηκαν επιπλέον συντονισμένοι, σχετιζόμενοι με τη Ρωσία λογαριασμοί ή σελίδες που προέβαλλαν διαφημίσεις στη Βρετανία σχετικά με το δημοψήφισμα κατά την περίοδο αυτή, πέρα από την ελάχιστη δραστηριότητα που είχαμε αποκαλύψει προηγουμένως».

Σε ακρόαση σχετικά με την πολιτική δραστηριότητα στα social media νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο Μίλνερ είχε υποσχεθεί πως θα αποκαλύπτονταν περισσότερα αποτελέσματα σχετικά με τις πρόσφατες έρευνες του Facebook μέχρι το τέλος του μήνα. Στην ίδια ακρόαση, η Τζούνιπερ Ντάουνς, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του YouTube, είπε πως η εταιρεία της είχε πραγματοποιήσει μια εκτενή έρευνα σχετικά με το δημοψήφισμα του Brexit και δεν είχε βρει στοιχεία ρωσικής εμπλοκής.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *