Τελευταία Νέα

Το Netflix βελτιώνει αισθητά τον ήχο του streaming 

Το Netflix βελτιώνει αισθητά τον ήχο του streaming

Δείτε ακόμα

  • Η υπηρεσία video streaming Disney+ διαθέσιμη στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο 12/04 14:31
  • Η Apple ανακοίνωσε τις υπηρεσίες TV+, News+ και μία πιστωτική κάρτα 26/03 12:00
  • Το Netflix επιβεβαιώνει ότι δεν θα αποτελέσει μέρος της νέας υπηρεσίας της Apple 19/03 14:18

H ηχητική απόδοση των βίντεο που προβάλλει το Netflix αποκτά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η τεχνολογία μετάδοσης ήχου που θα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα το Netflix θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την ηχητική ποιότητα με παρόμοιο τρόπο με εκείνον που το κάνει για την ποιότητα του video streaming, ανάλογα με το εύρος ζώνης μετάδοσης και τις δυνατότητες της σύνδεσης.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα του ήχου είναι άμεσα συνυφασμένο με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινηματογραφική απόλαυση, ενώ ο εξοπλισμός των περισσότερων νοικοκυριών με συστήματα οικιακού κινηματογράφου δίνει ακόμα ένα επιχείρημα στο Netflix, ώστε να επενδύσει πιο πολύ στο θέμα του ήχου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συνδέσει κανείς την απόφαση του Netflix και με τον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό με άλλες υπηρεσίες video streaming, όπως είναι εκείνη του Disney+.

Μπαίνοντας σε περισσότερο τεχνικές λεπτομέρειες, αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα το Netflix κωδικοποιούσε το ηχητικό σήμα στις ταινίες και τις σειρές που προβάλλει σε Dolby Atmos και 5.1 surround, ενώ το bitrate ήταν στα 192 kbps. Τώρα, συνεχίζει να ακολουθεί τα ίδια πρότυπα με το 5.1 surround να φτάνει σε bitrate τα 640 kbps και το Dolby Atmos να αγγίζει σε ποιότητα τα 768 kbps. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η δημοφιλής υπηρεσία streaming, με δυσκολία θα μπορεί να ξεχωρίσει ο μέσος ακροατής τη διαφορά του συμπιεσμένου ήχου του Netflix σε σχέση με τη master ηχογράφηση σε ένα studio.

Επί της ουσίας, το Netflix επέλεξε να εφαρμόσει την τεχνολογία streaming για τα αρχεία βίντεο και στα αρχεία ήχου, προκειμένου να μπορεί να ανεβάσει κατά πολύ την εμπειρία παρακολούθησης του περιεχομένου του. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία πιστοποιούν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό σε μια εποχή όπου έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι δυνατότητες της κάθε σύνδεσης στο Internet.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *