Το Twitter υποστηρίζει πως κερδίζει τη μάχη κατά των τρομοκρατών στην πλατφόρμα του

Το Twitter υποστηρίζει πως κερδίζει τη μάχη κατά των τρομοκρατών στην πλατφόρμα του

Reuters/Brendan McDermid

Το Twitter ανακοίνωσε πως έκλεισε πάνω από 166.000 λογαριασμούς με υλικό «τρομοκρατικού» χαρακτήρα μέσα στο δεύτερο μισό του 2018- περίπου κατά 1/5 λιγότερο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, όπως και το Facebook και η Google, δέχεται μεγάλες πιέσεις από κυβερνήσεις και αρμόδιες αρχές για την ταχεία απομάκρυνση περιεχομένου εξτρεμιστικού χαρακτήρα από την πλατφόρμα του, προκειμένου να μην του επιβληθούν αυστηρά πλαίσια λειτουργίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας αναφοράς διαφάνειάς της, η εταιρεία τόνισε πως τα μέσα και εργαλεία που χρησιμοποιεί φαίνονται να φέρνουν αποτελέσματα, με το 91% του συνόλου των λογαριασμών που προωθούν ενεργά υλικό τρομοκρατικού χαρακτήρα να μπλοκάρονται, τις περισσότερες φορές πριν καν το πρώτο τους tweet, εξαιτίας «συναγερμών» λόγω στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά το στήσιμό τους.

Μεταξύ του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου το Twitter μπλόκαρε 166.153 λογαριασμούς για προώθηση τρομοκρατίας, κάτι που αποτελεί μείωση κατά 19% από τους 2015.156 λογαριασμούς που είχαν κλείσει τους προηγούμενους έξι μήνες.

«Αυτή η απότομη μείωση υποδεικνύει μια γενικότερη τάση που παρατηρούμε τώρα- έτος με έτος, οι αριθμοί των τρομοκρατικών οργανώσεων που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μας μειώνονται» υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η Σινέντ ΜακΣουΐνι, αντιπρόεδρος του Twitter αρμόδια για τη δημόσια πολιτική. «Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε μια εύρωστη τεχνική προσέγγιση, την οποία έχουμε βελτιώσει μέσα σε διάστημα πολλών ετών. Αυτά τα στοιχεία μας ενθαρρύνουν, μα θα παραμείνουμε σε επιφυλακή» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *