Τραμπ: Ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος, πρέπει να αντιδράσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

1Πρέπει να αντιδράσουμε καθώς ο κόσμος έχει γίνει “ένα απόλυτο χάος”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπιζόμενος την αναγγελία του παγώματος της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών κάποιων μουσουλμανικών χωρών.

“Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία”, διευκρίνισε ο Τραμπ.

“Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα”, πρόσθεσε, αρνούμενος ωστόσο να αναφέρει τις χώρες τους πολίτες των οποίων θα αφορούν τα νέα μέτρα.

Η Ευρώπη έκανε “ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες”, επανέλαβε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματός του που φέρει τον τίτλο: “Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους”, αντίγραφο του οποίου δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης από την Washington Post, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει για έναν μήνα την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).

Στο ερώτημα εάν φοβάται ότι οι αποφάσεις αυτές θα προκαλέσουν περισσότερο θυμό στον μουσουλμανικό κόσμο ο Τραμπ απάντησε: “Θυμό; Υπάρχει ήδη πάρα πολύς θυμός. Πώς θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερος;”

“Ο κόσμος είναι ένα χάος (…) Ο κόσμος είναι θυμωμένος”, πρόσθεσε. “Δεν θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ. Δεν θα έπρεπε να έχουμε αποσυρθεί με τον τρόπο που το κάναμε. Ο κόσμος είναι ένα απόλυτο χάος”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα και πάλι με το κείμενο του προεδρικού αυτού διατάγματος που δημοσίευσε η Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει επίσης να μην γίνεται δεκτός ούτε ένας πρόσφυγας από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο για τέσσερις μήνες και να σταματήσει οριστικά η υποδοχή Σύρων προσφύγων.

Ο Πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει έτσι να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το τρέχον οικονομικό έτος (από την 1η Οκτωβρίου του 2016 ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017).

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομάμα προέβλεπε έναν αριθμό άνω των 100.000 προσφύγων φέτος, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ θα έχει στόχο κυρίως έναν αριθμό 50.000 προσφύγων, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό διατάγματος.

Ο Τραμπ μπορεί να το υπογράψει ακόμα και σήμερα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *