ΤΡΟΜΟΣ από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη! Δείτε τι θα υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

5Ένα τοπίο που δείχνει περισσότερο από εφιαλτικό για τους πολίτες μιας χώρας που ψυχορραγεί εδώ και επτά πλέον χρόνια, προδιαγράφουν οι αναφορές του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά το περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές.

Μιλώντας στο συνέδριο European Business Summit την Πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης και επιχειρώντας να περιγράψει το πλαίσιο το οποίο καθιστά την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο απολύτως βέβαιο πως θα επέλθει συμφωνία, έδωσε στοιχεία που δείχνουν πως στην ουσία δεν πρόκειται για καμία «συμφωνία» αλλά για μια άνευ όρων παράδοση της χώρας στις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες δεν έχουν αλλάξει ούτε κατ” ελάχιστον, όσον αφορά τουλάχιστον την… ουσία τους και όχι το επικοινωνιακό τους περιτύλιγμα.
Συγκεκριμένα ο υπουργός περιέγραψε ένα ακόμη Μνημόνιο, ασχέτως του ονόματος που θα επιχειρηθεί να του δοθεί για προφανείς λόγους, κάτι το οποίο ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο θα…πείσει το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού, που σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό υποψιασμένο απ” ό,τι στο παρελθόν, διαισθάνεται πως αυτά που βλέπει και ακούει, ελάχιστη σχέση έχουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα καμία με εκείνες της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα πλέον εφιαλτικά για τον επί σειρά ετών εξουθενωμένο οικονομικά πολίτη ο οποίος βρέθηκε να χρωστάει σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μη έχοντας την ίδια στιγμή ούτε δουλειά ούτε και…προοπτική, η σύσταση ενός «ανεξάρτητου σώματος» που θα κυνηγάει τις οφειλές, με τη δομή αλλά και τις υπερεξουσίες ενός αμερικανικού IRS!

Συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε:
Η κυβέρνησή μας και οι θεσμοί, έχουν ήδη συμϕωνήσει σε πολλά ζητήματα:
• Η Ελλάδα οϕείλει να μην χρειαστεί να ξαναδανειστεί για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
• Το δημόσιο χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αναδιαρθρωθεί.
• Το ελληνικό ϕορολογικό σύστημα έχει ανάγκη από ανανέωση ενώ οι εισπρακτικές αρχές πρέπει να αποδεσμευτούν από την επιρροή πολιτικών και επιχειρηματικών συμϕερόντων.
• Το συνταξιοδοτικό σύστημα νοσεί.
• Τα χρηματοπιστωτικά κυκλώματα της οικονομίας έχουν διαρραγεί.
• Η αγορά εργασίας έχει υποστεί μια καταστροϕή εξαιτίας της κρίσης και είναι σήμερα βαθιά κατακερματισμένη με την αύξηση της παραγωγικότητας να παραμένει στάσιμη.
• Η δημόσια διοίκηση έχει επείγουσα ανάγκη εκσυγχρονισμού, ενώ απαιτείται μια πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων.
• Ανυπέρβλητα εμπόδια μπλοκάρουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Ο ανταγωνισμός στις αγορές προϊόντων είναι υπερβολικά περιορισμένος.
• Η ανισότητα έχει ϕθάσει σε εξωϕρενικά επίπεδα εμποδίζοντας την κοινωνία να ενωθεί υπέρ των απολύτως αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
• Ολιγαρχικά συμϕέροντα κυριαρχούν και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη προκαλώντας δυσαρέσκεια που δυσκολεύει κάθε μεταρρύθμιση.
Ένα ακόμη Μνημόνιο ίσως με κάποιο άλλο πιο εύσχημο όνομα…
Το πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα συμϕωνηθούν μπορεί να περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) τα ακόλουθα:
α. Μία συμϕωνία για τα δημοσιονομικά 2015-2020
β. Ιδιωτικοποιήσεις
γ. ΦΠΑ με δύο συντελεστές. Ένας χαμηλός για τρόϕιμα, ϕάρμακα και βιβλία και ένας πιο υψηλός για όλα τα άλλα.
δ. Αυτοδιοίκητη, Ανεξάρτητη Υπηρεσία Τελών και Φόρων (IRS)
ε. Περιορισμός των πρόωρων συντάξεων, ενοποίηση Ταμείων
1. Το μετά τον Ιούνιο Αναπτυξιακό Συμβόλαιο της Ελλάδας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
α. Ένα επενδυτικό πακέτο από την EIB – σε συνδυασμό με την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με εχέγγυα τις μετοχές που θα κρατήσει το κράτος από τις ιδιωτικοποιήσεις.
β. Ανταλλαγή των ομολόγων SMP της ΕΚΤ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση.
γ. Αναδιάρθρωση αρχικού διακρατικού δανείου
δ. Εξομάλυνση και επέκταση στο μέλλον των πρώτων αποπληρωμών του EFSF δανείου, ώστε να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες στις αρχές της δεκαετίας του ‘20
ε. Ευρεία, διαχρονική χρηματοδότηση του προγράμματος καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.

press-news.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *