Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

1Τα φρούτα είναι μία από τις ομάδες τροφίμων με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο φρούτο που βρίσκεται στο ψυγείο μας! Πως;…
Απαντήσεις δίνει η Άννα Μιγδάνη -Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος- Απόφοιτη από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης.

Επιστημονικός συνεργάτης Meddiatrofi.
ανκαι όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη τους πολλές φορές είτε από προσωπική μας αμέλεια να τα καταναλώσουμε, είτε γιατί αγοράσαμε πιο πολλά από αυτά που χρειαζόμαστε.

Άλλες πάλι φορές, τα παιδιά της οικογένειας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν είναι τόσο πρόθυμα να τα καταναλώσουν. Όπως και να έχει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα πριν τα πετάξουμε. Τα φρούτα είναι ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γεύματα του διαιτολογίου μας.

Πολλά φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρωινό μας είτε ως ολόκληρα φρούτα είτε ως χυμός, είτε ως μιλκ σέικ, είτε μέσα στα δημητριακά μας, είτε σε συνδυασμό με γιαούρτι ακόμη και ως κομπόστα σπιτική ή σε μορφή μαρμελάδας πάντα σπιτικής.

Ως ενδιάμεσο σνακ μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ με φρούτα, μηλόπιτα, επίσης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κατίκι Δομοκού, ανθότυρο, έμενταλ και Cottage cheese.

Για το μεσημεριανό μας γεύμα τα φρούτα μπορούν να πάρουν μέρος στην σαλάτα μας πχ. Ρόδι, ψητό αχλάδι και στο κύριο πιάτο μας σε συνδυασμό με πουλερικά πχ. Στήθος πάπιας με μήλα, κοτόπουλο στο φούρνο με χυμό πορτοκάλι, με θαλασσινά πχ. Καβούρια με εσπεριδοειδή, με κρεατικά πχ. Εσκαλόπ μοσχαρίσιες με πορτοκάλι και με ζυμαρικά πχ. Παπαρδέλες με σπανάκι, αχλάδια & ντομάτες.

Ως απογευματινό σνακ μπορούμε να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα, γρανίτα με φρούτα, ζελέ με φρούτα, τάρτα φρούτων, πουτίγκα φρούτων και παγωτό σορμπέ φρούτων.

Για βραδινό γεύμα μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα σε διάφορα σάντουιτς πχ. Οκτάσπορο ψωμί με σταμναγκάθι πορτοκάλι & σαλάμι αέρος ή ψωμάκια βρώμης & δημητριακών με έμενταλ και αχλάδι.

Πηγη tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *