Υπέροχα πόδια χωρίς κιρσούς και ευρυαγγείες

Χάρη στις σύγχρονες θεραπείες για τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς, οι φλεβικές αυτές νόσοι παύουν πια να απασχολούν και να στενοχωρούν τις γυναίκες…
Οι κιρσοί είναι οι διογκωμένες και ελικοειδείς φλέβες που προεξέχουν κάτω από το δέρμα μας και αποτελούν το δεύτερο στάδιο της φλεβικής νόσου. Εμφανίζονται συνήθως στις γάμπες μας και πιο σπάνια στους μηρούς. Παρουσιάζονται στο 1/3 του πληθυσμού και πιο συχνά στις γυναίκες.
Οι ευρυγαγγείες είναι τα σπασμένα, μικρά, κόκκινα και μπλε αγγεία στο δέρμα που μοιάζουν με ιστό της αράχνης. Είναι το πρώτο στάδιο της φλεβικής νόσου. Εμφανίζονται και απασχολούν πιο συχνά τις γυναίκες.
Από τι προκαλούνται
Η κληρονομικότητα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, μαζί με την πάροδο της ηλικίας. Σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά και η εμμηνόπαυση. Επίσης, η παχυσαρκία και τα ορθοστατικά επαγγέλματα προδιαθέτουν σε κιρσούς. Οι κιρσοί είναι μια κατάσταση καλοήθης και σπάνια θα προκαλέσει επιπλοκές. Επειδή όμως από τη στιγμή που θα εμφανιστούν συνεχώς διογκώνονται και εξαπλώνονται, σωστό είναι να τους αντιμετωπίζουμε σε αρχικά στάδια για καλύτερη ποιότητα ζωής και για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.
Οι καινούργιες μέθοδοι θεραπείας των κιρσών
Δύο καινούργιες μέθοδοι έχουν υποκαταστήσει πλέον το κλασικό και αρκετά επεμβατικό χειρουργείο των κιρσών. Και οι δύο μέθοδοι είναι ενδοαυλικές: εισχωρούμε με μια βελόνα μέσα στη φλέβα και την καταστρέφουμε, χωρίς τομές! Laser (laser ablation) ή ραδιοσυχνότητες: Χρησιμοποιούμε τη θερμότητα για να καταστρέψουμε τη φλέβα. Εισάγουμε μέσα στον αυλό της παθολογικής φλέβας μια οπτική ίνα laser ή μια ίνα ραδιοσυχνοτήτων και, αφού κάνουμε τοπική αναισθησία, χορηγούμε ενέργεια από την κορυφή της ίνας, που καυτηριάζει τη φλέβα. Η φλέβα που τροφοδοτεί τους κιρσούς νεκρώνεται και απορροφάται από τον οργανισμό. Οι κιρσοί με τον καιρό συρρικνώνονται και οι μικρότεροι χάνονται. Όταν όμως οι κιρσοί είναι μεγαλύτεροι, πιθανόν να μην εξαφανιστούν εντελώς. Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να τους αφαιρέσουμε με μικροφλεβεκτομές και τοπική αναισθησία την ώρα του laser για καλύτερα και γρηγορότερα αισθητικά αποτελέσματα. Ο ασθενής φεύγει σε λίγη ώρα για το σπίτι του περπατώντας και την επομένη ή σε 2 ημέρες πάει στη δουλειά του. Η μέθοδος είναι απλή, ασφαλής και έχει καλά και διαρκή αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα αντιαισθητικά φλεβίδια και οι ευρυαγγείες δεν αντιμετωπίζονται και θα χρειαστούν θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις αργότερα. Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό: Εισάγουμε στον αυλό της φλέβας, μέσα από μια βελόνα και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων υπερήχων, ειδικές ουσίες ή αφρούς και νεκρώνουμε χημικά τις επιζήμιες φλέβες. Η μέθοδος γίνεται στο ιατρείο με ασφάλεια, χωρίς προφυλάξεις και περιορισμούς, χωρίς επιδέσμους, ανάρρωση, τομές και αναισθησία. Απαιτούνται μερικές επισκέψεις ανάλογα με την έκταση των κιρσών και αντιμετωπίζονται συγχρόνως οι κιρσοί και τα αντιαισθητικά φλεβίδια με ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Πώς θεραπεύονται οι ευρυαγγείες Η θεραπεία των ευρυαγγειών με σκληρυντικές ενέσεις υγρών ή αφρών είναι η καλύτερη μέθοδος και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών σπασμένων αγγείων του δέρματος. Οι μικροσκοπικές ενέσεις γίνονται στο ιατρείο, χωρίς επιδέσμους και χωρίς περιορισμούς στη καθημερινότητά μας. Είναι μια εξαιρετική τεχνική, που μας επιτρέπει να πετυχαίνουμε όμορφα αισθητικά αποτελέσματα. Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.
Από τον κ. Μάριο Βαλσάμη, membre de la Societe Francaise de Phlebologie, member of the American College of Phlebology. O Μάριος Βαλσάμης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Μετά εξειδικεύτηκε στη Φλεβολογία στο Παρίσι. Από το 1997 ασχολείται αποκλειστικά με τις φλεβικές παθήσεις. (www.valsamisveins.gr) Labels Υγείαksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *