Υποβρύχιες σφαίρες για τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις

Υποβρύχιες σφαίρες για τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις

defenseone.com

Σφαίρες που μπορούν να χρησιμοποιούονται αποτελεσματικά ακόμα και όταν το όπλο βρίσκεται κάτω από το νερό δοκιμάζει η SOCOM (Special Operations Command) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το Defense One.

Το συγκεκριμένο είδος σφαίρας έχει αναπτύξει η DSG Technologies, και χαρακτηρίζεται MEA (Multi Environment Ammunition- Πυρομαχικά Πολλαπλών Περιβαλλόντων). Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι κατάλληλη εναντίον στόχων εντός ή εκτός νερού, ανάλογα και με το όπλο. Επίσης, παρέχει υψηλές δυνατότητες διάτρησης.

PATRICK TUCKER DSG Tech supercavitating round

Η σφαίρα CAV-X έχει μύτη από βολφράμιο και δημιουργεί μια μικρή φυσαλίδα αέρα καθώς κινείται στο νερό. Η φυσαλίδα αυτή μειώνει πολύ την αντίσταση στη σφαίρα- ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως supercavitation και χρησιμοποιείται σε κάποια είδη τορπιλών, καθώς επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες.

Σύμφωνα με το Defense One, έχουν δοθεί σφαίρες στη SOCOM για δοκιμές, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει ακόμα σχόλια. Από πλευράς της, η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα δική της επίδειξη, όπου ένας εργαζόμενός της έριξε μια σφαίρα τέτοιου τύπου με Colt AR-15, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες διάτρησής της. Ακόμη, σύμφωνα με τον Οντ Λέονχαρντσεν, chief science officer της εταιρείας, έχει αρχίσει η μαζική παραγωγή των σφαιρών αυτών, οι οποίες πωλούνται και σε άλλες κυβερνήσεις, για σκοπούς δοκιμών (και συγκεκριμένα εξέτασης των επιδόσεών τους όταν ρίχνονται από ελικόπτερα στο νερό).

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *