Υπουργείο Εσωτερικών: Ψηλά στην ατζέντα ο νέος εκλογικός νόμος

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης με τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Η ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και των Περιφερειών με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που αναμένεται να κατατεθεί στις 23 Ιουλίου, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του νέου υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου. Αμεσα θα ξεκινήσουν η προετοιμασία και η επεξεργασία του νέου εκλογικού νόμου που θα αντικαταστήσει την απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα θα θεσπίζει και τη δυνατότητα των Eλλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής χθες.

Ο νέος υπουργός συνεχάρη τον υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη για την άψογη διενέργεια των εκλογών και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι θα είναι όλοι τους συνεργάτες της νέας πολιτικής ηγεσίας χωρίς οποιουδήποτε είδους διαχωρισμούς.

«Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι», τόνισε ο νέος υπουργός αναφερόμενος στο μέγεθος της χώρας. Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο σύμφωνα με το νέο σχήμα θα συγχωνευθεί με το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε ένα κράτος που στη συνείδηση των πολιτών θα ταυτιστεί με την εξυπηρέτηση. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ως υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Λιβάνιος ενώ ως υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *