Υψηλοί τόνοι έναντι της Ν.Δ. από Φ. Γεννηματά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε δύο… βάρκες, εν μέσω της κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου, επιχειρεί να ισορροπήσει το Κίνημα Αλλαγής, μετά και την απόφαση της ηγεσίας να ανοίξει τα χαρτιά της για τη μετεκλογική στάση της. Κι αυτό διότι, έχοντας θέσει πλέον με σαφήνεια στο τραπέζι την πρόθεσή της για συναίνεση και –πρακτικά– ψήφο ανοχής προς την επόμενη κυβέρνηση, η Χαριλάου Τρικούπη καλείται να συνδυάσει το εν λόγω αφήγημα με την ανάγκη να παραμείνει μια ελκυστική επιλογή για όλο το φάσμα των ψηφοφόρων στους οποίους στοχεύει. Εγχείρημα όχι απλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το φάσμα αυτό εκτείνεται από τα αριστερά έως και το δεξί «άκρο» του κέντρου.

Μια άμεση συνέπεια των νέων δεδομένων που δημιούργησε η στάση αυτή του ΚΙΝΑΛ, ακριβώς στο παραπάνω πλαίσιο, είναι και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλωστε, και τα δύο κόμματα αναζητούν ψήφους στο ίδιο κομμάτι της εκλογικής βάσης, το τμήμα δηλαδή εκείνο των αναποφάσιστων κεντρώων ψηφοφόρων που έχουν αποδοκιμάσει τον Αλέξη Τσίπρα και προσέρχονται στις κάλπες με βασικό γνώμονα την πολιτική σταθερότητα.

Η απάντηση

Στο πλαίσιο της εν λόγω αντιπαράθεσης, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε χθες από την Κρήτη νέα δριμεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στους ισχυρισμούς του τελευταίου περί «παλινωδίας» του ΚΙΝΑΛ ως προς τη μετεκλογική στάση του.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σε δηλώσεις της από το Ρέθυμνο, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της Ν.Δ.», που, όπως ανέφερε, «ξεκίνησε ως δύναμη αντιμνημονιακή και οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές». Τον κατηγόρησε δε πως «απειλεί τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει», ενώ διερωτήθηκε πότε θα αποκηρύξει «τις πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας».

Επίθεση εξ αριστερών

Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη καλείται να απαντήσει και στην επίθεση που δέχεται εξ αριστερών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής προς το Κίνημα Αλλαγής, με αποδέκτη τους «αριστερόστροφους» ψηφοφόρους του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, η ηγεσία έριξε μεγάλο βάρος στη διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, το πλέον παραδοσιακό «πράσινο» προπύργιο της χώρας, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι και η ίδια η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια του νησιού, το Ηράκλειο, για μία από τις τρεις υποψηφιότητές της στην επικράτεια. Σε μια κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα, μάλιστα, η περιοδεία της ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Επόμενος σταθμός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι σήμερα η Ρόδος.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *