Τελευταία Νέα

Φαρμακοποιοί: Αντιδρούν στην απαγόρευση πώλησης ακριβών φαρμάκων από ιδιωτικά φαρμακεία

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκαλεί διάταξη που περιλαμβάνεται στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) και απαγορεύει τη διάθεση φαρμάκων αξίας άνω των 1.000 ευρώ από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, η διάταξη αυτή «επιβάλει τη διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών».
Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «απαράδεκτη» κι «αιφνιδιαστική» ενέργεια, που «συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους, γιατί περιορίζει το δικαίωμα πλήρους και απρόσκοπτης πρόσβασης στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης».
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητεί την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και αναμένει την έναρξη ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά «είναι αποφασισμένος να προσφύγει κατά του επιμάχου άρθρου με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει». Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *