Φερέιρα: “Πρώτοι στο τέλος του πρωταθλήματος”

Φερέιρα: "Πρώτοι στο τέλος του πρωταθλήματος"

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο υποστήριξε πως δικός του στόχος είναι η ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πρωταθλήματος στα τέλη της σεζόν και όχι στα μισά.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 5-1 τον Ατρόμητο με ωραίο ποδόσφαιρο κάνοντας τον Αμπέλ Φερέιρα να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος όπως φάνηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το αήττητο του ΠΑΟΚ και το γεγονός πως η ομάδα του είναι πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή και σημείωσε πως για τον ίδιο σημασία έχει η ομάδα του να είναι πρώτη στο τέλος της σεζόν.

Επίσης ρωτήθηκε για την αποχή των διαιτητών και υποστήριξε πως αν πρέπει να γίνει καλώς θα γίνει με τον ίδιο να στέκεται πως το παράδειγμα πρέπει να δίνεται από τους ηγέτες κάθε ομάδας ενώ σημείωσε πως μιλάμε για ένα παιχνίδι και όχι για πόλεμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για το ματς με τον Ατρόμητο:
«Πιέσαμε πολύ από το πρώτο λεπτό και κερδίσαμε πολλά φάουλ, ο αντίπαλος είχε πολλούς ποδοσφαιριστές μέσα στην περιοχή και κατάφερε να ανακόψει ακόμη περισσότερες επιθετικές μας ενέργειες. Εγώ δεν ξεχνάω όταν η ομάδα αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και το γεγονός ότι το ματς με την Σλόβαν ακόμη δεν έχει φύγει από το μυαλό μου. Δεν σημαίνει ότι σήμερα που κερδίσαμε με πέντε γκολ ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου.

Είναι ένα μαραθώνιος και σίγουρα θα χάσουμε βαθμούς, αλλά πρέπει να έχουμε την σιγουριά και την πίστη και θεωρώ ότι αυτό το κάνουμε με όλους τους ποδοσφαιριστές, σε κάθε παιχνίδι που περνάει».

Για το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ:
«Αυτό που με απασχολεί είναι να βρω τον κατάλληλο τρόπο να κερδίζει η ομάδα. Σε αυτό συγκεντρώνομαι εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου. Αν στο τέλος καταφέρουμε να είμαστε αήττητοι θα είναι καρπός όλων όσων έχουμε δουλέψει μέσα στην σεζόν. Πάρα πολλοί έλεγαν ότι πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε σήμερα, αλλά εγώ είπα ότι πρέπει να είμαστε στην πρώτη θέση στο τέλος του πρωταθλήματος και θα πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο φινάλε ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει».

Για την αποχή των διαιτητών:
«Δεν είμαι Έλληνας, αλλά όσο καιρό είμαι εδώ μου αρέσει πολύ ο ελληνικός λαός και αυτή τη στιγμή που είναι γιορτινές ημέρες, εμένα με μπερδεύει λίγο αυτό. Το παράδειγμα πρέπει να έρχεται από εμένα ως προπονητή, από τις ομάδες, γιατί αυτοί έχουν την προβολή και μπορούν να δώσουν το καλό παράδειγμα, αλλά αυτό έχει να κάνει με τις αξίες που έχει ο καθένας. Προφανώς είμαι λυπημένος, γιατί μιλάμε για ένα παιχνίδι, δεν είναι πόλεμος.

Εγώ από την δική μου πλευρά προσπαθώ να δώσω το καλό παράδειγμα, όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος από εμένα, θα πάω να του δώσω συγχαρητήρια, αλλά το παράδειγμα πάντα ξεκινάει από τους ηγέτες των ομάδων. Αν πρέπει να γίνει αυτή η διακοπή ας γίνει. Μερικές φορές απλώς χρειάζεται το θάρρος για να κυνηγήσεις κάποια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση για εμάς δεν αλλάζει κάτι, θα έχουμε τις ολιγοήμερες διακοπές για να μπορέσουμε να τις περάσουμε με την οικογένεια μας.

Για το τι είπε στους παίκτες του:
«Καλές γιορτές τους είπα και να λένε σε αυτούς που αγαπάνε ότι τους αγαπάνε, γιατί η ζωή δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Για αυτό και τους είπα να χαρούν αυτές τις γιορτές και να εξωτερικεύσουν αυτή την αγάπη που νιώθουν για τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου ως άνθρωπος και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους ποδοσφαιριστές μου. Έχω μεγαλώσει με δύσκολες καταστάσεις και σε κάθε περίπτωση θα τους είχα δώσει τις ίδιες ημέρες άδειας. Σήμερα κερδίσαμε γιατί ήμασταν πολύ σοβαροί, πολύ ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Είπα στους παίκτες μου να πάνε να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση».

Για το ματς με τον Άρη:
«Το τι θέλουν να κάνουν οι άλλοι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς, σίγουρα θα θέλουν να κερδίσουν, δυστυχώς δεν θα έχουμε τους φιλάθλους μας να μας βοηθήσουν. Σίγουρα θα έχει να κάνει με λόγους ασφαλείας και είναι κρίμα γιατί παντού μπορεί ο αντίπαλος φίλαθλος να πάει να δει την ομάδα του.

Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα, είναι ένα ντέρμπι και όπου και αν πηγαίνω μου λένε να κερδίσουμε τον Άρη, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και άκρως ανταγωνιστικοί για να κερδίσουμε. Πάντα πάμε για τη νίκη και θα προσπαθούμε να το διαχειριστούμε και αυτό».

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *