Φερέιρα: “Στα play off θα δώσουμε τις απαντήσεις μας”

Φερέιρα: "Στα play off θα δώσουμε τις απαντήσεις μας"

Ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Άρη στάθηκε στην αποτελεσματικότητα των "κιτρινόμαυρων" και τόνισε πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια βαριά ήττα από τον Άρη με 4-2 και είδε να σπάει το τρομερό αήττητο ρεκόρ που είχε δημιουργήσει. Ο Αμπέλ Φερέιρα όμως στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης φάνηκε ψύχραιμος και τόνισε πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα σημειώνοντας πως το θέμα δεν είναι πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς.

Ο Πορτογάλος μάλιστα σημείωσε πως ο ΠΑΟΚ στα play off θα δώσει τις απαντήσεις του ενώ στάθηκε στην αποτελεσματικότητα των παικτών του Άρη σε σχέση με τη δική του ομάδα.

Ερωτηθείς για τα λάθη των παικτών του στο σημερινό παιχνίδι, είπε πως:

«Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Την πρώτη φορά που φτάνει ο αντίπαλος στην εστία πετυχαίνει γκολ και δεν είμαι προπονητής που θα ψάξω δικαιολογίες, αλλά πρέπει κι έχουμε κάνει καλύτερα πράματα απ΄αυτά που έχουμε κάνει σήμερα. Αυτό είναι για όλους τους παίκτες.

Αν θέλω να κάνω μία ανάλυση με κρύο αίμα, θα έλεγα ότι θα συνόψιζα το παιχνίδι σε μία λέξη. Αποτελεσματικότητα. Ο αντίπαλος, είχε 5 κι εμείς είχαμε 12 φάσεις. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Δυστυχώς σήμερα δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, για να πετύχουμε τα γκολ που θέλαμε.

Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα μιλήσω για τη λέξη ισορροπία. Δεν ήμασταν οι καλύτεροι πριν από 15 ημέρες και δε χάσαμε ότι καλύτερο είχαμε κάνει μέχρι τώρα. Το πρωτάθλημα είμαι μακρύ. Στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να είμαστε πρώτοι».

Σχετικά με τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, απάντησε ότι:
«Πριν από αυτό το παιχνίδι, όλα ήταν σε γενικές γραμμές καλά. Εγώ καταλαβαίνω το πνεύμα αυτής της ερώτησης, έχω κατανοήσει καλά την κουλτούρα του Έλληνα. Ζει τα πάντα στα άκρα. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Προφανώς για να μπει ένα γκολ, πρέπει να υπάρξει λάθος. Αυτό το οποίο πάντα κάνουμε είναι αναλύουμε τα λάθη που κάνουμε, για να μην επαναληφθούν. Ο δρόμος μας παραμένει ο ίδιος. Σήμερα δυστυχώς χάσαμε, μένει αυτό το πολύ σημαντικό επίτευγμα με τα τόσα παιχνίδια αήττητο του προηγούμενου προπονητή και συνεχίζουμε τη δουλειά. Θέλουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να είμαστε πρώτοι στο τέλος. Το μοναδικό που θα ήθελα να πω, είναι ότι θα προτιμούσα να έχω όλους τους παίκτες μου».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στα φετινά ντέρμπι:
«Είναι αρκετά νωρίς και σίγουρα είναι κάτι που το κοιτάμε. Η ομάδα έχει δείξει καλά σημάδια δουλειάς κι αποτελεσμάτων. Όταν φτάσουμε στα play off, θα δώσουμε τις απαντήσεις που θέλουμε και θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και σε βαθμολογική συγκομιδή. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι δύσκολο για εμάς, όσο και για όλους τους υπόλοιπους».

Ερωτηθείς για την εμφάνιση του Ζίβκοβιτς στο αποψινό παιχνίδι:
«Το πρώτο που είπα όταν κάθισα εδώ, ήταν ότι δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Όπως επίσης ότι όλοι μας μπορούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση. Εδώ θα είμαστε, με ισορροπία και με ψυχραιμία, να πάρουμε αποφάσεις. Μπορούμε να αντιδράσουμε μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, με ένα θετικό αποτέλεσμα, στο παιχνίδι που ακολουθεί».

Τέλος ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με τον ίδιο να τονίζει πως:
«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Χάσαμε 3 βαθμούς και δεν είναι καλό για εμάς. Δεν έχει σημασία το πόσες φορές θα πέσεις, αλλά το πόσες φορές θα σηκωθείς. Μας κοστίζει αυτή η ήττα και σε εμάς και στους φιλάθλους μας».

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *