xOrisOria News

Φερέιρα στο Sport24.gr: “Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs”

Φερέιρα στο Sport24.gr: "Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs"

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στο Sport24.gr μετά τη νίκη (0-2) του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη για τη μάχη του τίτλου με τον Ολυμπιακό, την αδρεναλίνη της Τούμπας, τον Πέδρο Μαρτίνς, το στυλ α λα Γκουαρδιόλα και τους πανηγυρισμούς με τον κόσμο α λα Κλοπ.

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ (γκολ και ασίστ ξανά) νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, συνεχίζει συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή και έφτασε τα 50 σερί ματς αήττητος!

Μέρος αυτής της απίθανης επίδοσης και ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος άφησε την Μπράγκα το περασμένο καλοκαίρι για να διαδεχθεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ήρθε και προσαρμόστηκε σε μια ομάδα που ζει και ξυπνά με την πίεση του πρωταθλητισμού, που τρέφεται ή και βελτιώνεται μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ενδιάμεσα κιόλας δέχθηκε και πρόταση από τη Σπόρτινγκ – την οποία δηλαδή στην οποία αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής κι από την οποία έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα – την οποία ωστόσο απέρριψε δίχως δεύτερη συζήτηση.

Στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Ελλάδα – πρακτικά στην πρώτη του εκτός Πορτογαλίας – καταφέρνει και διατηρεί τον Δικέφαλο στην κορυφή, ισόβαθμο με τον Ολυμπιακό.

Σε μία μάχη τίτλου που όσο προχωρά η σεζόν μοιάζει ότι… it takes two to tango. Το Sport24.gr συνάντησε τον Ίβηρα λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν της αποστολής με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί τη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για το τρίποντο στη Νέα Σμύρνη, τη μάχη με τους ερυθρόλευκους, τον φίλο του Πέδρο Μαρτίνς, την αδρεναλίνη της Τούμπας, το στυλ Γκουαρδιόλα που θαυμάζει και τους πανηγυρισμούς α λα Κλοπ με τον κόσμο της ομάδας.

– Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Το περιμένατε τόσο δύσκολο το ματς;

"Το περίμενα. Το είχα πει και στους παίκτες μου. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε τα πράγματα απλά και πήραμε τη νίκη. Το είπα και στο ημίχρονο ότι εξαρτάται από εμάς και μόνο αυτό το ματς".

– Όταν ήρθατε από την Πορτογαλία στην Ελλάδα, φανταζόσασταν μία σεζόν με δυο ομάδες (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) να πηγαίνουν χέρι-χέρι, βαθμό-βαθμό ματς με το ματς;

"Πάντα πίστευα ότι τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς. Προτιμώ να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και να μην επηρεάζομαι από αυτό. Δουλεύω καθημερινά, αξιολογώ τους παίκτες μου κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, τόσο ατομικά όσο και μέσα στο σύνολο".

Ο Αμπέλ Φερέιρα με τον συντάκτη του Sport24.gr, Βασίλη Τεμπέλη

– Πιστεύετε ότι έτσι θα πάει η μάχη του τίτλου; Με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό χέρι-χέρι ισόβαθμους;

"Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο και κυρίως στα playoffs. Το γνωρίζω ότι είναι κάτι νέο και για εσάς τα playoffs για το πρωτάθλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο γύρο θα δούμε καλύτερο επίπεδο ποδοσφαίρου. Θα δούμε και καλύτερες τις δυο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Αλλά όχι μόνον αυτές.

Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ θα βάλουν πολλές δυσκολίες. Θεωρώ ότι θα είναι μια όμορφη μάχη και ο νικητής του τίτλου θα είναι ένας δίκαιος νικητής"

– Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στη Record είπατε ότι στην Τούμπα συμβαίνει κάτι μοναδικό. Τι είναι αυτό;

"Ήμουν οπαδός πριν γίνω ποδοσφαιριστής, ήμουν ποδοσφαιριστής πριν γίνω προπονητής. Ξέρω να διακρίνω τις έδρες. Και στην Τούμπα βιώνεται αυτό που λέω καθαρό ποδόσφαιρο. Το πάθος των οπαδών μας και η αδρεναλίνη που ανεβαίνει στα ύψη είναι μοναδικός συνδυασμός".

– Και εσείς και ο Πέδρο Μαρτίνς κατάγεστε από τον πορτογαλικό Βορρά. Οι τόποι γέννησής σας δεν απέχουν παρά μόνον 60 χιλιόμετρα. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στην πατρίδα σας, μακριά από την αντιπαλότητα στην Ελλάδα, τι θα του λέγατε;

"Τον Πέδρο τον γνωρίζω. Είναι φίλος, καλός φίλος. Αλλά ο καθένας κοιτά τη δουλειά του και πώς θα την κάνει καλύτερα".

– Πλησιάζει μεταγραφική περίοδος, δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω…

"Το είπα και στη συνέντευξη Τύπου. Δεν θα ήθελα να φύγει κάποιος, ούτε να έρθει κάποιος".

– Σε μεγάλη συνέντευξη που είχατε παραχωρήσει στο The Players Tribune είχατε παραδεχθεί το θαυμασμό σας για το στυλ παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρδιόλα. Προσπαθεί ο Αμπέλ Φερέιρα να παίξει σαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα;

"Όχι. Παίζω με τις δικές μου ιδέες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτών μου. Παίζω με την ταυτότητα του ΠΑΟΚ".

– Παρά τον θαυμασμό για τον Γκουαρδιόλα, ο πανηγυρισμός με τους οπαδούς έχει κάτι από Γιούργκεν Κλοπ…

"(γέλια)… Σέβομαι πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας. Κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να νικά".

Photo credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post