Φεύγουν οι Αμερικανοί από τις ΗΠΑ λόγω των φόρων

1Το τρίτο τρίμηνο του 2014, κατά 39% αυξήθηκε ο αριθμός εκείνων που αποκηρύσσουν την αμερικανική υπηκοότητά τους μετά την εφαρμογή των αυστηρότερων φορολογικών διατάξεων που καθιστούν δυσκολότερη την αποφυγή της «τσιμπίδας» της εφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις απανταχού πρεσβείες των ΗΠΑ ο αριθμός των αμερικανών που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση έφτασε τους 776 έναντι 560 το προηγούμενο τρίμηνο του έτους. Ο συνολικός αριθμός από τις αρχές του έτους ανέρχεται σε 2.353 πολύ κοντά, δηλαδή, στο ιστορικό ρεκόρ των 2.369 πολιτών που είπαν όχι στην Αμερική το πρώτο 9μηνο του 2013.

Εκτός από την εφαρμογή του νόμου γνωστού με τα αρχικά FACTA (Foreign Account Tax Compliance Act) μπελάς για όσους διαθέτουν αμερικανική υπηκοότητα στο εξωτερικό αποτελεί πλέον και η απόφαση 100 ελβετικών τραπεζών να παραδώσουν τα στοιχεία των αμερικανών πελατών τους προκειμένου να μην βρεθούν υπόλογες για συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της FACTA οι αμερικανικές τράπεζες υποχρεούνται να επιβάλουν παρακράτηση φόρου της τάξης του 30% σε όλες τις πληρωμές που γίνονται σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δίνουν στοιχεία για αμερικανούς πελάτες τους. Παράλληλα επιτρέπει στις αμερικανικές αρχές να ζητήσουν στοιχεία από 77.000 τράπεζες και 80 κυβερνήσεις για τις οικονομικές δραστηριότητες των αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *