ΦΟΒΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΜΑ !τεχνητά βράγχια που θα μας επιτρέπουν να κολυμπάμε κάτω από το νερό χωρίς φιάλες οξυγόνου.VIDEO

1Έναν νέο τρόπο να εξερευνήσουν το βυθό, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κατάδυση, προσφέρει στους λάτρεις της θάλασσας μια νέα τεχνολογία αναπνευστήρα θαλάσσης, που ονομάζεται Triton και επιτρέπει ομαλή αναπνοή κάτω από την επιφάνεια του νερού για έως 45 λεπτά κολύμπι.

Πρόκειται για το πρώτο αναπνευστήρα στο είδος του, ο οποίος υπόσχεται ξέγνοιαστα μακροβούτια σε βάθος μέχρι 15 πόδια (4,5 μέτρα) και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις υποβρύχιες εξερευνήσεις.

Χρησιμοποιεί την πρωτοπόρα τεχνολογία “τεχνητών βραγχίων” μέσω μικροπορωδών ινών (Microporous Hollow Fiber), η οποία δεν απαιτεί βαρύ εξοπλισμό, εκπαίδευση αλλά ούτε και περίπλοκες διαδικασίες ασφαλείας.

Οι τρύπες των ινών είναι μικρότερες από τα μόρια του νερού και έτσι το συγκρατούν εκτός της αναπνευστικής οδού επιτρέποντας την είσοδο οξυγόνου. Στη συνέχεια ο μικροσυμπιεστής εξάγει και αποθηκεύει το οξυγόνο, επιτρεποντας στο χρήστη να αναπνέει με άνεση μέσα στο νερό.

Ο μικροσυμπιεστής αυτός λειτουργεί με μπαταρία.Η χρήση του είναι εύκολη και το μέγεθός του δεν ξεπερνά το μήκος ενός παραδοσιακού αναπνευστήρα.Ο χρήστης, αντί να μεταφέρει μαζί του τον βαρύ εξοπλισμό καταδύσεων, θα χρειάζεται απλώς να εφαρμόσει το στόμα του σε ένα πλαστικό σημείο και να ξεκινήσει τις εξορμήσεις του στο βυθό της θάλασσας.

..


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον αυτό κόνσεπτ, το οποίο χρειάστηκε 2 χρόνια για να κατασκευαστεί, μόλις διατεθεί στην αγορά, θα προκαλέσει αλλαγές στα μαθήματα καταδύσεων και στην ορολογία.

Για τη δημιουργία τουTriton εργάσθηκαν 3 ομάδες συνεργατών στη Στοκχόλμη με επικεφαλής τον Jeabyun Yeon, ενώ στην παρούσα φάση ο “έξυπνος αναπνευστήρας” κοστίζει 299 δολάρια ΗΠΑ και ως ημερομηνία παράδοσης για κάθε παραγγελία ορίζεται ο Δεκέμβριος του 2016. Αν, δηλαδή, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στα τεχνητά βράγχια εντός του επόμενου έτους.

Από την παρουσία του στην πλατφόρμα indiegogo.com, το πρότζεκτ τουTriton έχει συγκεντρώσει 811.000 δολάρια για τις ανάγκες χρηματοδότησής του και το έχουν στηρίξει 2.175 άτομα.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *