Φοιτήτρια ιατρικής μαχαιρώνει τον εραστή της, αλλά αθωώνεται χάρη στο «υπέροχο μυαλό» της

Το «λαμπρό μυαλό» της έσωσε την κατάσταση…

Δεν τα κατάφερε και άσχημα η 24χρονη επιστήμονας Λαβίνια Γούντγουορντ, η οποία κατάφερε να αθωωθεί στο δικαστήριο ύστερα από βαριές σωματικές βλάβες κατά του αγοριού της, χάρη στο… μυαλό της.

Η νεαρή φοιτήτρια ιατρικής του κολεγίου Christ Church του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με ειδικότητα την καρδιοχειρουργική αποτέλεσε το τρανό παράδειγμα πως η γνώση και το κοφτερό μυαλό μπορούν να σε σώσουν ακόμα και από τις δυσκολότερες καταστάσεις. Η ίδια, ούσα υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών επιτέθηκε στο αγόρι της, Τόμας Φέρκλοφ, σπουδαστή του Κέιμπριτζ – το οποίο είχε γνωρίσει μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder- πρώτα πετώντας του ένα laptop και στη συνέχεια τραυματίζοντας το με ένα μαχαίρι του ψωμιού στο πόδι.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ενός μεταξύ τους καβγά που προκλήθηκε όταν η 24χρονη έμαθε πως το αγόρι της έχει ενημερώσει τη μητέρα της για τον εθισμό της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Εκείνη άρχισε να του πετάει πράγματα και κατέληξε να του επιτεθεί με ένα μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο Φέρκλοφ, όμως, κατάφερε να την αφοπλίσει και να την ακινητοποιήσει.

Η ίδια λίγο αργότερα, αντιμετώπισε κατηγορίες για σοβαρές σωματικές βλάβες, τις οποίες και παραδέχτηκε ενώπιον του Βασιλικού Δικαστηρίου της Οξφόρδης. Για καλή της τύχη, οι γνώσεις της στην ιατρική και το κοφτερό μυαλό της τη μετέτρεψαν από θύτη σε… θύμα και κατάφεραν να την αθωώσουν, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος της ο δικηγόρος.

Η νεαρή, φρόντισε να «σπάσει» τα περιοριστικά μέτρα και να τηλεφωνήσει στο θύμα της, ζητώντας του «ειλικρινά συγγνώμη», κάτι που αντί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της στο δικαστήριο που θα έκρινε την ποινή της, έκανε τον δικαστή Ίαν Πρινγκλ να μιλήσει για ειλικρινή μεταμέλεια και «καλή καρδιά».

 

Επιπλέον, η ίδια είχε την πανέξυπνη ιδέα να εμφανιστεί στο δικαστήριο που έλαβε χώρα τον Μάιο ιδιαιτέρως ήρεμη και να τονίσει πως το περιστατικό την οδήγησε να καταλάβει το λάθος της με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και πως όλα αυτό την έκανε καλύτερο άνθρωπο. Δεν αρνήθηκε λεπτό την ενοχή της και γνωρίζοντας –ως γιατρός- το τι προκαλούν στον οργανισμό οι εθιστικές αυτές ουσίες, φρόντισε να ρίξει το βάρος εκεί.

Ο δικαστής, της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ υποστήριξε πως η καριέρα του «λαμπρού αυτού μυαλού» δεν θα πρέπει να καταστραφεί απλά και μόνο για ένα λάθος που η ίδια έκανε ούσα υπό την επήρεια ουσιών. Ένα λάθος, μάλιστα, το οποίο αναγνώρισε και θέλησε να διορθώσει.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph ήταν υπέρ της, καθώς παρότι η πράξη της επισύρει ποινή φυλάκισης, της δόθηκε χάρη λόγω της ακαδημαϊκής της πορείας και του «λαμπρού μυαλού» της. Θεωρήθηκε άδικο να καταστραφεί η καριέρα που διαγράφεται μπροστά της για μια πράξη που οφειλόταν στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά –τα οποία και η ίδια δήλωσε πως έκοψε-, ενώ επιπλέον το δικαστήριο την παρουσιάσει ως «συναισθηματικά εύθραυστη» και «θύμα διατροφικών διαταραχών».

Τελικά, η δαιμόνια φοιτήτρια κατάφερε να γλιτώσει τη φυλακή, όχι όμως και τα σχόλια του Τύπου. Πολλοί έκαναν λόγο για ειδική μεταχείριση λόγω επιφανούς κοινωνικής θέσης και οικογενείας, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως το γεγονός πως είναι γυναίκα έκανε τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία (μιας και με το θύμα ήταν ζευγάρι) να μοιάζουν λιγότερο σοβαρές. Αντιθέτως –όπως οι ίδιοι υποστήριξαν- αν κάποιος άντρας είχε φτάσει να προβεί στις δικές της ενέργειες δεν θα είχε γλιτώσει τη φυλακή.

Η ίδια, πάντως, δεν μοιάζει να πτοείται, καθώς μάρτυρες τη θέλουν λίγο πριν την τελική απόφαση του δικαστηρίου, να έχει ταξιδέψει στη βίλα της μητέρας της στο Μιλάνο και να επιδίδεται σε shopping therapy στους δρόμους της πόλης…

Όσο για τις σπουδές της; Το κολέγιο ετοιμάζεται να τη δεχτεί πίσω αν και η ίδια πιστεύει πως μετά την έκταση που πήρε το όλο θέμα και την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε, θα ήταν καλό να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό.

Στα μάτια των πολλών πάντως, η Λαβίνια Γούντγουορντ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία σατανική γιατρό που κατάφερε με τις γνώσεις της να επηρεάσει τους πάντες υπέρ της…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *