Φυτικής προέλευσης «χοιρινό» από την Impossible Foods

Φυτικής προέλευσης «χοιρινό» από την Impossible Foods

impossiblefoods.com

Ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος λανσαρίστηκε στη CES 2020 στο Λας Βέγκας από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του «εναλλακτικού κρέατος».

Όπως αναφέρει το BBC, η Impossible Foods, η εταιρεία πίσω από το «Impossible Burger» λέει πως επιδιώκει να προσεγγίσει ένα διεθνές κοινό με το νέο της «vegetarian friendly» γεύμα, που αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης.

Το χοιρινό είναι αυτή τη στιγμή το κρέας με την ευρύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Η εταιρεία ελπίζει να μπορέσει χάρη στο συγκεκριμένο προϊόν να εισέλθει δυναμικά στην κινεζικά αγορά – ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, κάποιοι ειδικοί εκφράζουν αμφιβολίες ως προς το κατά πόσον κάτι τέτοιο θα ήταν όντως δυνατόν.

Το πρώτο προϊόν που θα έχει το συγκεκριμένο «κρέας» – Impossible Sausage- θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα σε 67 εστιατόρια Burger King στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός πιάτου ονόματι Croissan'wich.

H ανταγωνίστρια Beyond Meat παρέχει ένα εργαστηριακής παραγωγής «λουκάνικο» από το 2018, ωστόσο η Impossible Foods προσφέρει επίσης και ένα υποκατάστατο χοιρινού κιμά που, σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος παραδοσιακών συνταγών.

Τα νέα προϊόντα αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να τηρούν τους κανόνες περί κοσέρ και χαλάλ, που υπάρχουν στην εβραϊκή και τη μουσουλμανική θρησκεία.

Τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται μέσω της χρήσης αίμης- ουσίας που παράγεται από φυτά, περιέχει σίδηρο και μοιάζει με αίμη. Η αίμη συναντάται και στο πραγματικό κρέας, αλλά μπορεί να παραχθεί χωρίς ζώα. Επίσης, τα νέα αυτά προϊόντα δεν περιέχουν γλουτένη, ζωικές ορμόνες και αντιβιοτικά.

«Επιταχύνουμε την επέκταση του portfolio των προϊόντων μας σε περισσότερα από τα αγαπημένα τρόφιμα του κόσμου» είπε ο Πάτρικ Μπράουν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Impossible Foods. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλείψουμε την ανάγκη για ζώα στην τροφική αλυσίδα και να κάνουμε βιώσιμο το παγκόσμιο σύστημα τροφής».

Σύμφωνα με την Impossible Foods, το συνθετικό της χοιρινό ενδείκνυται για ένα εύρος ασιατικών φαγητών- από τα spring rolls μέχρι τα ντάμπλινγκς και τα γουόν τον. Το χοιρινό γενικότερα έχει μεγάλη ζήτηση στην Ασία, με την Κίνα από μόνη της να παράγει και να καταναλώνει περισσότερο κρέας από κάθε άλλη χώρα. Μέχρι τώρα στην Κίνα βρίσκονταν περίπου τα μισά γουρούνια της παγκόσμιας κτηνοτροφίας, ωστόσο εκατομμύρια πέθαναν ή θανατώθηκαν λόγω της εξάπλωσης μας ασθένειας – του αφρικανικού πυρετού των χοίρων- για την οποία δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *