Φώφη Γεννηματά: Ενιαίο μέτωπο στα εθνικά θέματα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μαζί με τον Γ. Παπανδρέου (αριστερά) και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα (κέντρο).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Θέτοντας ψηλά στην ατζέντα και πάλι τα εθνικά θέματα, αλλά και με αρκετές αναφορές, λόγω ακροατηρίου, στην αγροτική πολιτική, η κ. Φώφη Γεννηματά ολοκλήρωσε χθες το βράδυ, με ομιλία της στα Ιωάννινα, την περιοδεία της στη Δυτική Ελλάδα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε εκ νέου να αναδείξει το αφήγημα της πλήρους αποστασιοποίησης από τη σφοδρή προεκλογική σύγκρουση μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «κλίμα πόλωσης που αποτελεί μέρος του σχεδίου και των δύο», αλλά και παρουσιάζοντας το ΚΙΝΑΛ ως δύναμη που πρεσβεύει τη νηφαλιότητα, εν μέσω της αυξανόμενης πολιτικής έντασης. Σε αυτό το πλαίσιο, και με άξονα τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, η κ. Γεννηματά προέταξε την ανάγκη για «εθνική συνεννόηση και ενιαίο μέτωπο» στα εθνικά ζητήματα.

Εντονο στην ομιλία της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ήταν το στοιχείο της «κληρονομιάς» του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία, τον κατηγόρησε για «πειραματισμούς που εξυπηρετούν μόνο τα μεγάλα συμφέροντα», προσθέτοντας ότι «μόνο εμείς (σ.σ. ως ιδρυτές του ΕΣΥ) μπορούμε να επιτύχουμε την αναγέννησή του» και υπογραμμίζοντας ότι το «Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν και θα παραμένει δημόσιο».

Παράλληλα, μιλώντας για τον αγροτικό τομέα, έκανε λόγο για «ιστορικούς δεσμούς» της παράταξης με τους αγρότες από την εποχή της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου, στο πλαίσιο εθνικού σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης.

Σήμερα, η κ. Γεννηματά θα περιοδεύσει στο Λαύριο, όπου στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο η επίσκεψή της στην Κρήτη, στην οποία –δεδομένου ότι πρόκειται για άλλοτε «πράσινο» προπύργιο– η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να ποντάρει αρκετά. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, επελέγη, αντί διακαναλικής συνέντευξης, να μεταδοθεί ζωντανά από την κρατική τηλεόραση η ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ από το Ηράκλειο, στις 19.30, το Σάββατο.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *