Φώφη Γεννηματά: Fake δικομματισμός

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε για πολλοστή φορά ως η «υπεύθυνη πολιτική δύναμη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για μια εικόνα που δεν τιμά το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε λόγο η κ. Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας τον λόγο στην Εθνική Αντιπροσωπεία, αμέσως μετά την πρωτοφανή πόλωση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, που ούτως ή άλλως στοχεύει εδώ και καιρό σε εκλογικά οφέλη από εκείνους που αποστρέφονται τους υψηλούς τόνους, εμφανίστηκε για πολλοστή φορά ως η «υπεύθυνη πολιτική δύναμη». Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για fake δικομματισμό, καταγγέλλοντας για ακόμη μία φορά τη «νέα Δεξιά» του κ. Τσίπρα που βρίσκεται απέναντι στην «παλιά Δεξιά» του κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο που προαναφέρθηκε, της υπεύθυνης δύναμης, η κ. Γεννηματά έκανε εκτενή αναφορά στα εθνικά θέματα. Αφενός επανέλαβε πως η συμφωνία των Πρεσπών ενέτεινε τον αλυτρωτισμό των βορείων γειτόνων μας, ενώ εστίασε και στην έντονη επιθετικότητα του κ. Ερντογάν.

Η κ. Γεννηματά, η ομιλία της οποίας παρεμπιπτόντως έγινε απουσία του κ. Τσίπρα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν έκανε καμία αναφορά στα εθνικά θέματα κατά την ομιλία του. Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα οικονομίας. «Παίρνετε δέκα από τους πολίτες και τους επιστρέφετε ένα» ήταν η φράση που περιγράφει την άποψη της κ. Γεννηματά για τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, χωρίς να αρνηθεί πως η όποια επιστροφή χρημάτων είναι σημαντική, ανέδειξε το πώς προκύπτει αυτή. Συγκεκριμένα είπε πως δεν υπάρχει καμία νέα παραγωγή πλούτου, αλλά οι παροχές προκύπτουν από την υπερφορολόγηση.

Θέλοντας δε, να καταδείξει πως οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι «προεκλογικές», αναφέρθηκε στο «δώρο Πάσχα» διερωτώμενη γιατί αυτό δεν δόθηκε… πριν από το Πάσχα.

Από τον λόγο της κ. Γεννηματά δεν έλειψαν και οι αναφορές για έλεγχο της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιγραφή πρακτικών «βρώμικου 1989».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *