Χανιά: Στο υπερταμείο οι τάφοι των Βενιζέλων – Θύελλα αντιδράσεων για την τροπολογία!

1Ξέσπασε ο δήμαρχος Χανίων που τόνισε ότι ”οι τάφοι των Βενιζέλων δεν θα επιστρέψουμε να γίνουν εμπόρευμα” – Πως μπήκε το μνημείο στο λεγόμενο υπερταμείο…
Κατηγορηματικός ότι οι “Τάφοι των Βενιζέλων” ανήκουν στο δήμο Χανίων και δεν μπορεί να αποτελέσουν “εμπόρευμα” είναι ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας σε δηλώσεις του, με αφορμή την είδηση ότι το μνημείο περνάει στην ΕΤΑΔ (το λεγόμενο Υπερταμείο). Η περιοχή των τάφων των Βενιζέλων ορίζεται ως περιουσία του Ε.Ο.Τ. καθώς αν και είχε ανακοινωθεί η παραχώρησή τους στον Δήμο Χανίων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετεγγραφή των ακινήτων. Αντίθετα «γλύτωσαν» οι Άγιοι Απόστολοι και η πισίνα του «Ξενία» καθώς, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, στις περιπτώσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, για το ιστορικής σημασίας μνημείο, υπάρχουν 5 κτηματολογικά αποσπάσματα (ΚΑΕΔ) που παραχωρούν τους τάφους των Βενιζέλων στο δήμο Χανίων, ενώ παραμένει σε εκκρεμμότητα ένα τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί. Ίσως αυτό το κομμάτι, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, πέρασε στο ΕΤΑΔ κάτι όμως που ο δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων: ”Σήμερα πήρα την απάντηση ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα 5 κτηματολογικά αποσπάσματα (KAEK) που εκχωρούν το ακίνητο στο δήμο Χανίων. Υπάρχει εκκρεμότητα σε σχέση με το τοπογραφικό του χώρου και την τακτοποιήση των τοπογραφικών. Πιθανόν να υπάρχει τμήμα που να μην έχει καταγραφεί στο Δήμο Χανίων. Φαίνεται ότι υπάρχει μια παλιά εκκρεμότητα. Προφανώς θα πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία κατά την οποία δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν κάποια πράγματα και πιθανόν να υπάρχει τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί”.

Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να μείνει άπραγος σε μια δυσμενή εξέλιξη για την παραχώρηση του ακινήτου. “Αν ισχυεί η πληροφορία ότι αυτό μεταφέρεται στο ΕΤΑΔ, ο δήμος θα ενεργήσει ώστε αυτό να αποτραπεί. Οι τάφοι των Βενιζέλων δεν μπορούν να είναι εμπόρευμα”, κατέληξε.

Πηγή: flashnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *