Τελευταία Νέα

Χρησιμοποίησε 100.000 απαγορευμένα βιβλία για να χτίσει ένα πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα. Δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Ο καλλιτέχνης Marta Minujín από την Αργεντινή, 74, έχει δημιουργήσει ένα αντίγραφο του Παρθενώνα από 100,000 απαγορευμένα βιβλία. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, συμβολίζει την αντίσταση στην πολιτική καταστολή. 

Ο Παρθενώνας από βιβλία στο Kassel της Γερμανίας είναι κομμάτι του φεστιβάλ τέχνης Documenta 14. Με την βοήθεια φοιτητών από το πανεπιστήμιο του Kassel, o Minujín κατάφερε να αναγνωρίσει 170 τίτλους που έχουν απαγορευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου και έφτιαξε το αντίγραφο του ναού με αυτά τα βιβλία, με πλαστικό και ατσάλι.

Αλλά αυτό που θεωρείται το πιο αμφιλεγόμενο βιβλίο της Γερμανίας – το “Mein Kampf” του Αδόλφου Χίτλερ – δεν θα είναι στον Παρθενώνα. Και υπάρχει καλός λόγος: οι Ναζί ήταν περιβόητοι λογοκριτές βιβλίων. Πράγματι, το έργο του Minujín βρίσκεται στο ιστορικό σημείο που οι Ναζί έκαψαν 2,000 βιβλία το 1933.

“Εκεί που έκαψαν βιβλία, κατέληξαν να καίνε και ανθρώπους.,” είπε ο Ηeinrich Heine τον 19ο αιώνα.Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *