Χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ είστε στην τουαλέτα; Αφού διαβάσετε αυτό, δεν πρόκειτε να το κάνετε αυτό ποτέ ξανά!

Όλοι έχουμε την περίεργη συνήθεια να παίρνουμε το κινητό μας μαζί μας στην τουαλέτα. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι με αυτόν τον τρόπο εκθέτετε τον εαυτό σας και τους άλλους, στην E.Coli, την σαλμονέλα και άλλα επικίνδυνα μικρόβια;

Ο Δρ. Λίζα Ackerley είναι μια ειδικός υγιεινής που εξηγεί ότι το σκούπισμα των απόκρυφων περιοχών σας μετά τη χρήση της τουαλέτας και αμέσως μετά η χρήση του κινητού σας, σημαίνει μεταφορά των βακτηρίων από τα χέρια σας στο τηλέφωνό σας.

Έτσι, αφού τελειώνετε με την τουαλέτα, καλό είναι να πλένετε αμέσως τα χέρια σας, δεδομένου ότι μόλις αγγίξετε το τηλέφωνό σας – που ξέρουμε ότι θα είναι σύντομα, τα βακτήρια θα μεταφερθούν και πάλι πίσω στα χέρια σας.

Γι ‘αυτό θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας με νερό και σαπούνι, και να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη ή την τσάντα σας πριν πάτε στην τουαλέτα.

Ο διευθυντής των Βιοϊατρικών Επιστημών, των Προγραμμάτων Σπουδών, DMS στο Queen Mary University του Λονδίνου, ο Δρ Ron Cutler, δίνει μερικές απλές αλλά σημαντικές συμβουλές. Λέει ότι αν θέλετε να αποτρέψετε τη μεταφορά μόλυνσης και ιών από τα κόπρανα, είναι καλύτερα να μην παίρνετε το τηλέφωνό σας στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίπεδο μόλυνσης εξαρτάται πολύ από τη θέση της τουαλέτας. Αν είναι σε ένα μικρό γραφείο, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά αν είναι σε ένα κρουαζιερόπλοιο ή στο νοσοκομείο, όπου μπορεί να κυκλοφορούν ιοί , ο κίνδυνος είναι δραστικά υψηλότερος.

Παρά το γεγονός ότι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς ιών είναι από τα χέρια, δεν είναι ο μόνος. Ο Δρ Ackerley εξηγεί ότι τα μικρόβια μπορούν να μετακινηθούν μέχρι ένα μέτρο οπότε κρατήστε την οδοντόβουρτσά σας μακριά από την τουαλέτα. Επίσης, φροντίστε να μην βάζετε το τηλέφωνό σας σε κάποιο ράφι ή το ρολό χαρτιού κοντά στην τουαλέτα.

Τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο για μέρες! Τα τηλέφωνα αποτελούν ένα ωραίο ζεστό περιβάλλον για τα βακτηρίδια. Μπορεί το κινητό σας να γίνει ακόμη πιο φιλική περιοχή για τα βακτήρια, αν αφήσετε μια κολλώδη επίστρωση στο τηλέφωνό σας όταν πιάσετε κάποιο γλυκό. Γι ‘αυτό θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας με νερό και σαπούνι, και να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη ή την τσάντα σας πριν πάτε στην τουαλέτα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *