Χρυσή Βαρδινογιάννη – Νίνο Ξυπολιτάς: Το αναπάντεχο ειδύλλιο, ο γάμος και ο χωρισμός μετά από 7 χρόνια (φωτό)

Το γνωστό ζευγάρι που πάντα έμοιαζε αχώριστο και πολύ αγαπημένο έχει χωρίσει από τον Ιούνιο. Oσο απίστευτος ή αταίριαστος έμοιαζε ο έρωτάς τους  στους οικείους τους, τόσο αναπάντεχος φαντάζει ο χωρισμός τους… 

Οι δικοί τους άνθρωποι θεωρούν ότι η απόφασή τους είναι προσωρινή, ωστόσο οι δυο τους, αν και δεν έχουν καταθέσει ακόμη αίτηση διαζυγίου, ήδη κατοικούν σε διαφορετικά σπίτια.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις τους παραμένουν άριστες, αφού και οι δύο έχουν βάλει στην άκρη τις όποιες διαφορές τους για χάρη των δύο παιδιών τους. Στην πραγματικότητα το μέχρι πρότινος ευτυχισμένο αντρόγυνο δεν το χωρίζει κάποιο αγεφύρωτο χάσμα. Λέγεται ότι απλώς βαρέθηκαν το «μαζί». Μόνο ως τραγική ειρωνεία μοιάζει το γεγονός ότι Αύγουστο (του 2011) επισημοποίησαν τη σχέση τους και Αύγουστο (του 2017) δημοσιοποιήθηκε η είδηση του διαζυγίου τους από το περιοδικό «Hello!».

Τίποτα δεν είναι όπως εκείνο το ξέγνοιαστο καλοκαίρι του 2011, όταν ο Νίνο Ξυπολιτάς και η Χρυσή Βαρδινογιάννη αποφάσισαν να κάνουν το λεγόμενο «μεγάλο βήμα» στη σχέση τους. Το σκηνικό στο διαμέρισμα των βορείων προαστίων όπου ήδη συμβίωναν ήταν ιδανικό. Ο Νίνο, κρυφά από την αγαπημένη του, είχε ετοιμάσει ένα ατμοσφαιρικό δείπνο για δύο. Πώς αλλιώς, αφού η νύχτα εκείνη έμελλε να είναι όχι απλώς σημαντική, αλλά σημαδιακή και για τους δύο. Ο θέσει αντισυμβατικός ποπ σταρ είχε αποφασίσει πως ήταν καιρός να ζητήσει τη Χρυσή Βαρδινογιάννη, κόρη του Γιώργου Βαρδινογιάννη και της Αγάπης Πολίτη, σε γάμο.

Η σκηνή έμοιαζε βγαλμένη από κινηματογραφική σεκάνς, από εκείνες που κάθε γυναίκα ενδόμυχα ονειρεύεται. Εκείνος της πρότεινε να παντρευτούν προσφέροντάς της ένα κομψό μονόπετρο, εκείνη έκπληκτη, με μάτια υγρά από τη συγκίνηση, απάντησε το περίφημο «I do». Μάλιστα, προτού συνειδητοποιήσει καλά-καλά τι ακριβώς είχε συμβεί, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον πατέρα της Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος συγκινημένος έδωσε την ευχή του και κάλεσε το ζευγάρι για δείπνο την επομένη στο σπίτι του στην Εκάλη. Τη συγκίνησή της στο τηλεφώνημα της κόρης της δεν έκρυψε ούτε η μητέρα της Αγάπη Πολίτη, η οποία εκείνη την περίοδο παραθέριζε στις Σπέτσες. Οι μελλόνυμφοι έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους λίγες ημέρες μετά στο πάρτυ που διοργάνωσε ο αδελφός της Χρυσής, Νίκος, στο σπίτι του στα βόρεια προάστια. Το ευτυχισμένο ζευγάρι εύλογα έγινε επίκεντρο της προσοχής. Το μαρκάρισμα από τους φίλους ήταν στενό σχετικά με την ημερομηνία του γάμου, ωστόσο τόσο ο Νίνο όσο και η Χρυσή απέφυγαν να την προσδιορίσουν. Προφανώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, η οποία ήρθε περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα.

Ο εξωστρεφής χαρακτήρας του ποπ σταρ με τη συμπεριφορά ροκ σταρ, γοήτευσε τη Χρυσή Βαρδινογιάννη. Αντίστοιχα, ο Νίνο δήλωνε έκθαμβος από τον ήρεμο και στιβαρό χαρακτήρα της πρώην συζύγου του

Σε στενό οικογενειακό κύκλο
Μολονότι ο πολιτικός γάμος τους τον Δεκέμβριο του 2012 έγινε χωρίς τυμπανοκρουσίες, φαραωνικές φιέστες και πομπώδη καλέσματα, αλλά σε στενό οικογενειακό κύκλο με μόλις 70 καλεσμένους, οι δυο τους προσωποποιούσαν αυτό που έχει κανείς στον νου του ως ιδανικό ζευγάρι. Εκείνη, σε προχωρημένη πια εγκυμοσύνη, έλαμπε μέσα στην εντυπωσιακή ιβουάρ δημιουργία που φορούσε κρατώντας μια ανθοδέσμη από λευκά τριαντάφυλλα. Εκείνος, ντυμένος με ένα slim/fit κοστούμι που κολάκευε την ψηλόλιγνη σιλουέτα του, της κρατούσε διαρκώς το χέρι, την κοιτούσε στα μάτια και της χαμογελούσε. Σαν μια υπόσχεση πως τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει λάθος. Ηταν μία από τις ελάχιστες φορές που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε έστω και φευγαλέα τον Νίνο χωρίς τα περίφημα -και πολυσυζητημένα- γυαλιά ηλίου του.

Η Χρυσή πλέον έχει εγκαταλείψει τις επαγγελματικές δραστηριότητές της και έχει αφοσιωθεί στην ανατροφή του Γιώργου και της Κάρεν-Αγάπης


Τα εν λόγω στιγμιότυπα έγιναν τότε αφορμή για την εκρηκτική αντίδραση του sui generis καλλιτέχνη. Οταν λίγες ημέρες μετά τον γάμο πληροφορήθηκε πως εβδομαδιαίο περιοδικό κυκλοφόρησε μοσχοπουλώντας αυτά τα κομμάτια ατόφιας προσωπικής ευτυχίας έγραψε θυμωμένος στον λογαριασμό του στο Twitter: «Είστε απαράδεκτοι και κτήνη. Είστε ό,τι χειρότερο. Χωρίς να θέλω να βγει κάτι, χωρίς να θέλει κανείς, ο άλλος βάζει φωτογραφίες και πουλάει τη ζωή μου. Απίστευτο. Τις στιγμές μου. Δεν έχω λέξεις να περιγράψω την παραβίαση της προσωπικής ζωής». Πίσω από την οργή, τις λέξεις και το buzz που προκλήθηκε μπορούσε κανείς να διακρίνει πως για εκείνον και τη σύζυγό του η στιγμή του γάμου τους ήταν ιερή. Οχι για τους τύπους, αλλά στην ουσία της. Ηταν μια στιγμή που το φαίνεσθαι, ο κόσμος και η πολλή συνάφεια είχαν μηδαμινή σημασία – ακόμη και για έναν αυτάρεσκο σταρ της ντόπιας μουσικής βιομηχανίας. Τους αρκούσε που ήταν ο ένας για τον άλλο. Κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι ήταν παρόντες στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Εκάλης από την τότε αντιδήμαρχο Νίνα Βλάχου με κουμπάρους τη Χαρίκλεια Μουνδρέα και τον Βασίλη Καρρά, γιο του αείμνηστου ηθοποιού Κώστα.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον ινκόγκνιτο γάμο, ο οποίος εύλογα εξελίχθηκε σε talk of the town, έγινε ιλουστρασιόν εξωφυλλικό θέμα των περιοδικών, αλλά και νέμεση για τα κοριτσόπουλα που έως τότε αποκοιμιούνταν με τη φωτογραφία του Νίνο στο προσκεφάλι τους -ή έστω στο wallpaper της οθόνης του κινητού τηλεφώνου τους-, ήρθαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του προγαμιαίου συμβολαίου που υποτίθεται πως είχαν συνάψει οι νεόνυμφοι. Εκεί προβλεπόταν η περιουσιακή αυτοτέλεια των δύο συζύγων και η συμμετοχή κατά 50% στα κοινά αποκτήματά τους ενώ, σύμφωνα με τους όρους, ως δικαιούχοι της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους ορίζονταν αποκλειστικά τα παιδιά που θα αποκτούσαν στο μέλλον.

Οι νεόνυμφοι ούτε επιβεβαίωσαν, μα ούτε και διέψευσαν τις παραπάνω πληροφορίες που διαδόθηκαν ως viral φιρμάνι στο Διαδίκτυο. Αλλωστε από την αρχή της γνωριμίας τους -το 2010- διατηρούσαν σταθερά χαμηλούς τόνους, δεν προκαλούσαν και κόντρα στο έως τότε λαϊφσταϊλικό modus vivendi του «σκληροτράχηλου» ποπ σταρ Νίνο απέφευγαν να απασχολούν τον Τύπο με όσα άπτονταν της ιδιώτευσής τους. Ειδικά, δε, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν τέτοια η ευτυχία από την επισημοποίηση της σχέσης τους και τόση η προσμονή της γέννησης του πρώτου παιδιού τους που δεν είχαν ούτε χρόνο, μα ούτε και διάθεση για να ασχοληθούν με όσα φλύαρα λέγονταν και γράφονταν για εκείνους χωρίς εκείνους.
Δύο μήνες μετά τον γάμο η Χρυσή έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί τους, τον Γιώργο.

Ο πατέρας της Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ενημέρωσε η Χρυσή για την πρόταση γάμου του Νίνο το καλοκαίρι του 2011

Μάλιστα ο Νίνο φρόντισε να βρίσκεται πλάι στην αγαπημένη σύζυγό του την ώρα του τοκετού. Ηταν μια ξεκάθαρα κοσμογονική εμπειρία για τον τραγουδιστή, όπως περιέγραφε σε μεταγενέστερη συνέντευξή του: «Πριν γεννηθούν τα παιδιά μου, ό,τι κι αν έκανα ήταν για να αισθάνονται περήφανοι οι γονείς μου. Τώρα αυτό άλλαξε. Μόλις είδα την πλάτη του γιου μου να βγαίνει, είπα πως πλέον λειτουργώ μόνο γι’ αυτά. Θέλω όταν μεγαλώσουν να καταλάβουν ότι μπορείς να πέσεις και να ξανασηκωθείς, να κατακτήσεις τον κόσμο, αλλά και να τον χάσεις. Να ξέρουν ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολλά από το μηδέν». Ενάμιση χρόνο μετά ο Νίνο και η Χρυσή Βαρδινογιάννη υποδέχτηκαν στον κόσμο την κόρη τους.

Επέλεξαν για τη μονάκριβή τους το όνομα Κάρεν-Αγάπη, από τις μητέρες τους Κάρεν Ξυπολιτά, την οποία ο Νίνο θεωρεί ως τη μεγαλύτερη επιρροή του για να ασχοληθεί με τη μουσική, αφού και η ίδια ήταν τραγουδίστρια, και Αγάπη Πολίτη. Η βάφτιση των δύο παιδιών τους έγινε το 2015 στην εκκλησία Γενέσιον της Θεοτόκου στην Εκάλη. Το πάρτυ που ακολούθησε το ίδιο βράδυ εξελίχθηκε σε ένα λαμπερό κοσμικό κάλεσμα, όπου παραβρέθηκαν επιχειρηματίες, τραγουδιστές, TV περσόνες και φυσικά φίλοι του ζευγαριού. Ελάχιστα στιγμιότυπα κυκλοφόρησαν στα περιοδικά και ακόμη λιγότερα στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Νίνο και η Χρυσή φρόντιζαν να κρατούν τις οικογενειακές στιγμές για τους εαυτούς τους, όχι να τις μηρυκάζουν στα social media. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κοινές φωτογραφίες τους από εξόδους και καλέσματα είναι ελάχιστες. Τελευταία φορά οι φωτογράφοι τους απαθανάτισαν μαζί τον Ιανουάριο του 2016.

Τα ετερώνυμα έλκονται

Μπορεί να γεννήθηκαν σε άλλα γεωγραφικά μήκη -εκείνος στη Στοκχόλμη, εκείνη στην Αθήνα-, να μεγάλωσαν κάτω από διαφορετικές συνθήκες, να έλαβαν άλλου είδους ανατροφή και να γαλουχήθηκαν σε παράλληλους, αν όχι σε αντίθετους, κόσμους, ωστόσο η Χρυσή Βαρδινογιάννη και ο Νίνο κατάφεραν να βρουν πως εκείνα που τους ένωναν ήταν πολύ περισσότερα απ’ όσα θεωρητικά μπορούσαν να τους χωρίζουν. Η μουσική ήταν απλώς η αφορμή. «Πάνω κάτω έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Η Χρυσή έχει άλλες εικόνες από τη ζωή, εγώ έχω άλλες. Αυτό έχει ενδιαφέρον και για τους δυο μας. Εχουμε μεγαλώσει εντελώς διαφορετικά, αλλά να που συναντηθήκαμε και έχουμε δύο παιδιά μαζί.

Οσο ξάφνιασε το ειδύλλιό τους που ξεκίνησε το 2010, άλλο τόσο αιφνιδίασε η είδηση του χωρισμού τους

Μπορεί δύο άνθρωποι να μεγαλώσουν μαζί με τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα και να βγουν τελείως διαφορετικοί. Και μπορεί δύο άλλοι άνθρωποι να μεγαλώσουν τελείως διαφορετικά και να είναι ίδιοι. Αυτό ακριβώς συνέβη με εμάς. Από εκεί και πέρα, ό,τι θέλει ας πει ο καθένας. Οσοι δεν έχουν τι να κάνουν, ασχολούνται με τους άλλους», είπε ο τραγουδιστής σε μία από τις όχι συχνές -είναι η αλήθεια- συνεντεύξεις του μετά τον γάμο του. Τι κι αν η δημόσια παρουσία του είχε αραιώσει πια, ήταν οφθαλμοφανές ότι η Χρυσή Βαρδινογιάννη είχε καταφέρει να μπολιάσει τον ατίθασο σταρ σύζυγό της με την ηρεμία και την πραότητά της. Ο για τα μάτια του κόσμου cool Νίνο εξελισσόταν μέρα με τη μέρα σε έναν σχεδόν φιλοσοφημένο τύπο που ελάχιστα θύμιζε τον παλιό, για ψύλλου πήδημα, για τα μάτια του κόσμου, μα κυρίως για την τέρψη των media προκλητικό εαυτό του.

Βεβαίως, αυτός ο προκλητικός, ενίοτε ακόμη και υπερφίαλος, τρόπος του Νίνο λέγεται πως ήταν αυτός που γοήτευσε τη Χρυσή Βαρδινογιάννη. Δεν γνωρίστηκαν ως η groupie με το καλλιτεχνικό ίνδαλμά της -φημολογείται ότι η Χρυσή ήταν δεδηλωμένη fan του ήδη από την εποχή του «Fame Story»-, αλλά ως ισότιμοι συνεργάτες. Ως δύο άνθρωποι που αγαπούσαν τη μουσική και δούλευαν γι’ αυτή από διαφορετικά πόστα. Το 2010 ήταν μια περίοδος μεγάλων αλλαγών για τον Νίνο. Είχε μόλις κλείσει τον κύκλο του πολυσυζητημένου ερωτικού ειδυλλίου του με τη Δούκισσα Νομικού, είχε μετακομίσει στη Spicy Records και ήταν αποφασισμένος να αφοσιωθεί στη δισκογραφία του. Η Χρυσή εργαζόταν τότε στη νέα δισκογραφική στέγη του Νίνο και ξεκίνησε να δουλεύει με τον περιζήτητο καλλιτέχνη πάνω στις νέες κυκλοφορίες του που τότε έμοιαζαν καταδικασμένες να γίνουν σουξέ, όπως λόγου χάρη το κομμάτι «Θεός». Γρήγορα η στενή επαγγελματική συνεργασία εξελίχθηκε σε μια τρυφερή φιλία.

Ηταν η εποχή που τα κορίτσια λάτρευαν τον Νίνο και εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην τα απογοητεύσει. Ομως η νέα συνεργάτιδά του  έβλεπε μάλλον πολλά περισσότερα σε εκείνον από απλώς έναν ακόμη περιζήτητο ποπ καλλιτέχνη με χούγια ροκ σταρ που επέμενε να εξαργυρώνει τη δημοσιότητα που του είχε προσφέρει αφειδώς το μουσικό reality show απ’ όπου και έγινε ευρύτερα γνωστός. Εκείνος με τη σειρά του γοητευόταν μέρα με τη μέρα ολοένα περισσότερο από την ήρεμη δύναμη της Χρυσής. «Είναι πολύ έξυπνη. Είναι αντράκι. Είναι όμορφη, έχει χαρακτήρα και πολύ δυνατή προσωπικότητα. Το πιο σημαντικό για μένα σε έναν άνθρωπο είναι η προσωπικότητα», εξομολογούνταν ο ίδιος σε συνέντευξή του για τη σύζυγό του.

Την εποχή της πρώτης γνωριμίας τους στη δισκογραφική εταιρεία Spicy ο Νίνο ήταν αυτός που ήθελαν τα κορίτσια – και το ήξερε

Ενας Ροδίτης «ιππότης» για τη Χρυσή

Επίσημα ζευγάρι έγιναν το Πάσχα του 2010 οι δυο τους. Το κοινό ταξίδι τους στη Ρόδο, την ιδιαίτερη πατρίδα του τραγουδιστή, και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα περιοδικά επιβεβαίωσαν τον νέο, από κάθε άποψη φωτογενή, δεσμό. Ο Νίνο ήθελε η αγαπημένη του να γνωρίσει τα στέκια του, τις συνήθειές του, τους φίλους του, τους δικούς του ανθρώπους. Ηθελε να τη μυήσει στον μικρόκοσμό του. Πράγμα που επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι λίγους μήνες αργότερα, το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, η Χρυσή επισκεπτόταν συχνά πυκνά το νυχτερινό κέντρο της παραλιακής όπου εμφανιζόταν ο σύντροφός της με τον Σταμάτη Γονίδη. Διακριτική, σχεδόν αθόρυβη, καθισμένη στα πίσω τραπέζια του μαγαζιού, παρακολουθούσε τις πρόβες του καλού της. Εφευγαν μαζί, συνήθως για να δειπνήσουν ή για κάποια σε κάθε περίπτωση ήρεμη και μακριά από αχόρταγα βλέμματα έξοδο.

Οι φαντεζί διασκεδάσεις δεν ήταν η πρώτη επιλογή τους. Εν αντιθέσει με τις εξορμήσεις στην Αράχοβα, τις οποίες απολάμβαναν πολύ συχνά. Την κεκτημένη ταχύτητα με την οποία κινούνταν το ειδύλλιό τους μαρτυρά ανάγλυφα η απόφαση του Νίνο να εγκαταλείψει λίγους μήνες μετά τα νότια προάστια -ήτοι τη Μέκκα των τραγουδιστών της πίστας- για να εγκατασταθεί στην οικία της αγαπημένης του στα βόρεια προάστια της Αθήνας. H επισημοποίηση της σχέσης δύο φαινομενικά ετερώνυμων ανθρωπότυπων, η οποία συζητήθηκε, ξάφνιασε και  διακινήθηκε ως ευπώλητο gossip, ήταν απλώς η συνέχεια μιας λογικής αλληλουχίας. Οση λογική δηλαδή μπορεί να χωρέσει στην εξίσωση του έρωτα.

Αλλωστε ο Νίνο είχε εκφράσει το προσωπικό αξίωμά του επί του έρωτος ήδη από την περίοδο που βρισκόταν στο μιντιακό απόγειό του, πολύ πριν γνωρίσει τη Χρυσή και ενσαρκώσει τον ρόλο του συζύγου, του πατέρα, του οικογενειάρχη: «Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που κρατάει το πολύ δύο μήνες. Εγώ δεν τον έχω ζήσει παραπάνω, ούτε έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα κάποιον που να τον έχει ζήσει παραπάνω. Ο έρωτας είναι πάντα υπόθεση της στιγμής, χωρίς να σημαίνει ότι για χάρη του δεν μπορείς να κάνεις τη μεγαλύτερη τρέλα». Προφανώς, έπειτα από επτά χρόνια σχέσης και γάμου με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη, ο τραγουδιστής, που έπειτα από οκτώ χρόνια δισκογραφικής σιωπής μόλις φέτος κυκλοφόρησε άλμπουμ, μάλλον μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για τη θεωρία του. Αλλά, ως γνωστόν, η ζωή είναι για να ανατρέπει τα θέσφατα.

Πλέον, μπορεί ο τραγουδιστής και η Χρυσή Βαρδινογιάννη να μην ενσαρκώνουν τους ρόλους των δύο ξένων στην ίδια πόλη, ωστόσο ζουν σε διαφορετικά σπίτια στα βόρεια προάστια και εκείνο που τώρα τους απασχολεί διακαώς είναι η ομαλή μετάβαση πρώτα απ’ όλα των παιδιών τους στη νέα περίοδο της σχέσης τους. Ούτως ή άλλως, η βαθύπλουτη γόνος είναι εδώ και χρόνια αφοσιωμένη στην ανατροφή τους, απέχοντας από οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Οσο για τον Νίνο, ο οποίος ούτως ή άλλως σε παλαιότερες δηλώσεις του παραδεχόταν ότι δεν ζει μια φυσιολογική ζωή λόγω της διασημότητάς του, θα έχει όλο τον χρόνο να επιστρέψει στην «κανονικότητά» του, να κάνει restart στην καριέρα του και να επανεφεύρει στα 36 χρόνια του από την αρχή «αυτόν που θέλουν οι γυναίκες».
Σε κάθε περίπτωση, αν ο χωρισμός τους ήταν τραγούδι, θα τον περιέγραφε περίφημα ο τελικά προφητικός στίχος του Νίνο: «Ας τελειώσουμε καλύτερα μια σχέση βαρετή και ας μείνουμε δυο φίλοι, δυο γνωστοί».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *