Χρυσικόπουλος: “Εχει μπει ο Κάρι μέσα στον Χάτσερ!”

Χρυσικόπουλος: "Εχει μπει ο Κάρι μέσα στον Χάτσερ!"

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος παρομοίασε στον Γουίλιαμ Χάτσερ με τον Στέφεν Κάρι και ο Σπύρος Μούρτος αφιέρωσε το διπλό του Ήφαιστου στον Τάιρον Μπρέιζελτον. Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio 103,3 (AUDIOS).

Ο Ήφαιστος, ο Χολαργός και το Ρέθυμνο πέτυχαν τις εκτός έδρας νίκες της ημέρας για την 15η αγωνιστική της Basket League, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρασε μάλλον απροσδόκητα το πιο εύκολο απόγευμα με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ένας παίκτης του "δικεφάλου" έκανε μάλιστα την δήλωση της ημέρας, παρομοιάζοντας τον Γουίλιαμ Χάτσερ με τον Στέφεν Κάρι λόγω των εκπληκτικών εμφανίσεων που κάνει τον τελευταίο καιρό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων παικτών:

ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ 88-79 επί της ΑΕΚ:

“Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι πολύ αθλητική ομάδα, συνεπώς το πιο σημαντικό στον αγώνα ήταν ότι καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Μπορεί η ΑΕΚ να έδωσε περισσότερες ασίστ, νομίζω, όμως, ότι κι εμείς δώσαμε 19, που είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Επίσης, έχουμε τον Ουίλι (σ. σ. Χάτσερ) που μάλλον έχει μπει μέσα του ο… Στέφεν Κάρι και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτά τα στοιχεία μάς έδωσαν τη νίκη και το γεγονός ότι η διαφορά ήταν μεγάλη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τα αποδεικνύει όλα".

Για το αν υπήρχε στο μυαλό τους να καλύψουν τη διαφορά των 20 πόντων που είχαν χάσει στον πρώτο αγώνα:

“Υπήρχε στο μυαλό μας, αλλά η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και σίγουρα κάποια στιγμή θα αντιδρούσε. Δε γινόταν να πάει το ματς για 40 λεπτά έτσι".

Για το αν ήταν μία νίκη τετράδας:

"Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, καθώς το πρωτάθλημα έχει πολλές καλές ομάδες, όπως το Περιστέρι και ο Προμηθέας. Υπάρχουν επίσης και ο Ήφαιστος με το Χολαργό. Οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Πάντως είναι μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς".

Για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Φριμπούργκ για το Basketball Champions League:

“Για εμάς η νίκη είναι μονόδρομος. Αν τα καταφέρουμε, τότε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα πάρουμε την πρόκριση. Η Φρίμπουργκ είναι μία ομάδα που παλεύει για 40 λεπτά, ανεξαρτήτως σκορ, οπότε το σημαντικότερο ρόλο θα παίξει το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε".

ΜΟΥΡΤΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΠΡΕΪΖΕΛΤΟΝ

Για την νίκη του Ήφαιστου 93-76 επί του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη:

"Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον Τάιρον (σ. σ. Μπρέιζελτον) που είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και του ευχόμαστε να γυρίσει σύντομα γερός, καθώς τον χρειαζόμαστε. Είναι μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και στους στόχους της ομάδας:

“Μπορούμε ίσως να ξεκινήσουμε να κοιτάμε, όσο κι αν θέλουμε να είμαστε ταπεινοί, τα πλέι οφ. Βέβαια, αυτό που μας έχει φτάσει ως εδώ είναι ότι κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δε βάζαμε μακρινούς στόχους. Άρα αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συσπείρωσης, χάσαμε τον Τάιρον, κι όπως είδαμε στο παιχνίδι, όσοι μπήκαν από τον πάγκο ήταν έτοιμοι κι έδωσαν κάτι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να κερδίσεις εκτός έδρας. Στον πρώτο γύρο είχαμε μόνο μία εκτός έδρας νίκη, εύχομαι στο δεύτερο να κάνουμε κι άλλες".

ΣΙΓΚΟΥΝΑΣ: ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΧΙΚΙ

Για την εκτός έδρας νίκη του Ρεθύμνου 94-93 επί του Λαυρίου:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Λαύριο, διότι συμμετείχε σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που πήγε στην παράταση και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θέλω να συγχαρώ και τους συμπαίκτες μου, αφού επιτέλους βγήκαν στο παρκέ, αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Σε πολλούς αγώνες παρότι είχαμε προηγηθεί με διψήφιες διαφορές χάσαμε στο σουτ ή στην παράταση, οπότε ήρθε η ώρα να πάρουμε τη νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι για 45 λεπτά και αυτό μας έδωσε τη νίκη, διότι αυτό ήταν μας έλειπε στα προηγούμενα ματς".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

“Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Κάθε αγωνιστική είναι αμφίρροπη και κάθε αγώνας έχει θέαμα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και αν συμβεί αυτό είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Βλέπω τη δουλειά που γίνεται και το πόσο πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, στους συμπαίκτες μας και την ομάδα. Επόμενος αντίπαλος είναι η ΑΕΚ και θα πάμε να χτυπήσουμε κι αυτή την αναμέτρηση".

Για τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ Άντονι Χίκι:

“Είμαστε πολύ τυχεροί που ήρθε στην ομάδα σε αυτό το σημείο της σεζόν. Χρειαζόμασταν ένα παιδί με καλό χαρακτήρα, που να διψάει για νίκες και να θέλει να βοηθήσει την ομάδα. Έβγαλε ενέργεια και παίξαμε πιο γρήγορα, κάτι που θέλει να κάνει το Ρέθυμνο. Πέρα από το σκοράρισμα, μοίρασε σωστά την μπάλα, ενώ ήταν πολύ σωστός και συνεπής στην άμυνα. Είναι μία πολύ σωστή προσθήκη για την ομάδα".

ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: ΟΛΟΙ ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 100%

Για την εκτός έδρας νίκη του Χολαργού 81-75 επί του Κολοσσού:

"Ήρθαμε εδώ με πολλά προβλήματα. Μας έλειπε ο Γιάνκοβιτς και ο Σπυριδωνίδης. Εγώ επέστρεψα μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω τραυματισμού. Όλοι δώσαμε κάτι παραπάνω από το 100%. Ξέραμε ότι ο Κολοσσός χρειαζόταν αυτό το ματς οπωσδήποτε και στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, ενώ εμείς κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον Πίνκστον που έκανε πολύ καλή εμφάνιση και τον Μαυροειδή που ξέραμε ότι μπορεί να μας κάνει ζημιά. Πιστεύω πως αξίζαμε αυτό το ματς".

Για το κλειδί της νίκης:

“Το κλειδί για αυτή την νίκη και ανατροπή είναι ότι παραμείναμε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Επιπλέον στην τέταρτη περίοδο που ο Κολοσσός κουράστηκε, εμείς τρέξαμε περισσότερο. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και γι' αυτό έχουμε καταφέρει να κάνουμε σπουδαίες νίκες και εντός και εκτός έδρας".

Για το αν ο Χολαργός έχει πλέον ως στόχο την είσοδο στα playoffs:

"Προσπαθούμε κάθε εβδομάδα να δουλεύουμε όσο πιο σκληρά γίνεται στις προπονήσεις και να κοιτάζουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Σε αυτό πιστεύω ότι οφείλεται η πορεία μας μέχρι τώρα".

Photo credits: EurokinissiΠηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *