Χτύπημα της Ευρώπης στις ΗΠΑ – Πληρωμές πετρελαίου με το Ιράν σε ευρώ, τέλος το δολάριο;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να χρησιμοποιεί το ευρώ για τις αγορές πετρελαίου από το Ιράν, εξαλείφοντας τις συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ, δήλωσε διπλωματική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Οι Βρυξέλλες έρχονται σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν, η οποία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Μπαράκ Ομπάμα. Στον αντίποδα, ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Έχω ενημέρωση για πληροφορίες πως η ΕΕ πρόκειται να αλλάξει νόμισμα και να γυρίσει από το δολάριο στο ευρώ για να πληρώσει το αργό από το Ιράν», ανέφερε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.
Όπως αναφέρει το RT, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίτσα Μογκερίνι δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ιράν συμφώνησαν να επεξεργαστούν πρακτικές λύσεις σε απάντηση της κίνησης της Ουάσιγκτον τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλοκ σκοπεύει να διατηρήσει και να εμβαθύνει τους οικονομικούς δεσμούς με το Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η αξιωματούχος της Ε.Ε. τόνισε ότι οι πλευρές πρέπει να εργαστούν από κοινού για την άρση των κυρώσεων ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής πυρηνικής συμφωνίας. "Δεν είμαστε αφελείς και γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο για όλες τις πλευρές".
Εν αναμονή των εξελίξεων καθώς οι πληροφορίες αποκτούν αξία όταν πραγματώνονται.
freepen.gr
Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *