Ψαρεύτηκε Πέστροφα με γούνα ! ! !

5Ένας ψαράς πήρε περισσότερα από ό,τι ζητούσε, όταν γαντζώθηκε μία πέστροφα στο αγκίστρι του, κοντά στο Μιλγουόκι. Ήταν μια κατά τα άλλα αδιάφορη μέρα για ψάρεμα στον ποταμό Menomonee, όταν ο George Bower, ο οποίος έπιανε πέστροφες, “πέτυχε” μία που καλυπτόταν με λευκή γούνα.

Η συγκεκριμένη “ψαριά”, φαίνεται να ταιριάζει με την τοπική παράδοση της περίφημης «γουνοφόρας πέστροφας», ένα φανταστικό πλάσμα που λέγεται ότι είχε αναπτύξει μια πυκνή γούνα σε όλο το σώμα του προκειμένου να διατηρήσει τη θερμότητα που χρειαζόταν. Ο μύθος αυτού του περίεργου ζώου ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στην δεκαετία του 1930, χάρη σε μία απάτη του Ross C. Jobe: ένα κανονικό ψάρι με ένα επικάλυψη από γούνα κουνελιού.
Ωστόσο παραμένει ασαφές, τι ακριβώς είναι αυτό που ο Bower ψάρεψε στο Ουισκόνσιν.
Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι μια ακραία περίπτωση κατά την οποία το ψάρι υποφέρει από μία πάθηση που μπορεί να παράγει αυτή τη λευκή γούνινη εμφάνιση.
Φυσικά, δεν λείπουν και οι κρτικές που βλέπουν υπερβολικό το ποσό της κάλυψης του ψαριού, ή ότι πολύ απλά πρόκειται για μία ακόμα φάρσα.
“Ήρθα σε επαφή με έναν τοπικό αξιωματούχο της άγριας ζωής και μου εξήγησαν ότι πρόκειται για μια σπάνια γουνοφόρα πέστροφα,” είπε ο Bower σε ένα e-mail. “Εξήγησαν ότι αυτή ήταν μια ακραία περίπτωση Saprolegnia ή ινώδους μούχλας (cotton mold).

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *