«Ωρα του Πρωθυπουργού» χωρίς παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Απαξιωτική των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χαρακτηρίζεται από στελέχη της εθνικής αντιπροσωπείας, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει συμβολικά απών από τη χθεσινή, ειδικού χαρακτήρα, συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό. Ουδείς βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, την ώρα που ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης απαντούσε σε ερώτηση, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

«Θα ήθελα να καταγραφεί τουλάχιστον στα πρακτικά της Βουλής το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο οποίος έστω για τους τύπους να συμμετέχει στη συνεδρίαση. Κατά τα άλλα, ενδιαφέρονται κάποιοι για την αναβάθμιση του επιπέδου του κοινοβουλευτικού διαλόγου» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε προσέλθει για να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Οδ. Κωνσταντινόπουλου για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ως γνωστόν, αν και δεν επιτρέπεται εκ του Κανονισμού συμμετοχή στη συζήτηση μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας πέραν του ερωτώντος και του πρωθυπουργού, θεσμικά είθισται σε τέτοια διαδικασία να είναι παρίσταται στέλεχος ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πέραν τούτου, στα αξιοσημείωτα της χθεσινής διαδικασίας είναι πως με την ευκαιρία της συζήτησης ερώτησης για το ζήτημα των απορριμμάτων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των χρεώσεων των τραπεζών. «Τον Σεπτέμβριο το Κίνημα Αλλαγής έθεσε σε εσάς το θέμα των υψηλών χρεώσεων των συστημικών τραπεζών. Χαίρομαι που μετά και τη συνάντησή σας οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε άμεσες μειώσεις», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Είναι αυτό ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς πρέπει να λειτουργεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, του πώς τα κόμματα μπορούν να δουλεύουν μαζί, να συνθέτουν απόψεις και τελικά το αποτέλεσμα είναι προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας συνολικά», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *