Όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα που δεν ξέρετε για τα τριαντάφυλλα

1Τα τριαντάφυλλα είναι πανέμορφα λουλούδια που μας αρκεί και μόνο να τα κοιτάμε και να τα μυρίζουμε. Λατρεύουμε όταν μας προσφέρουν…
ανθοδέσμες με αυτά και είναι λουλούδια που έχουμε όλοι μας συνδέσει με την αγάπη και τον έρωτα.

Είναι ίσως το πιο δημοφιλές λουλούδι, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζετε για αυτά και είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Είδη τριαντάφυλλων Υπάρχουν πάνω από 100 είδη τριαντάφυλλων τα οποία διαφέρουν στο σχήμα, στο χρώμα και στο κλίμα που επιλέγουν να ανθίσουν. Το πιο συνηθισμένο είδος είναι το «tea rose» και είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Είναι το πιο αγαπητό λουλούδι Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική το τριαντάφυλλο αναδείχθηκε ως το πιο αγαπητό λουλούδι με μεγάλη διαφορά. Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι το εθνικό λουλούδι της Αμερικής από το 1986.

Τα κρυφά μηνύματα του τριαντάφυλλου Πολλά λουλούδια έχουν κρυφά μηνύματα αλλά τα τριαντάφυλλα έχουν καταφέρει να ταυτίσουν τα μηνύματά τους με την εικόνα τους. Μπορεί να μην ξέρετε ότι η ανεμώνη δινόταν στα Βικτοριανά χρόνια για να δείξει εγκατάλειψη αλλά όλοι ξέρετε ότι το κόκκινο τριαντάφυλλο συμβολίζει την αγάπη, τον έρωτα και το πάθος.

Το ροζ τριαντάφυλλο σημαίνει χάρη και ομορφιά, το ροδακινί συμβολίζει τη ματαιοδοξία και το κίτρινο δηλώνει γοητεία αλλά και ζήλια. Το μαύρο τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει τον θάνατο, το λευκό την αθωότητα και το μπλε δείχνει πόσο απίθανο είναι να συμβεί κάτι.

Το μονό τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια δείχνει έρωτα με την πρώτη ματιά!

Έχουν ιστορικές ρίζες Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness των Παγκόσμιων ρεκόρ, τα τριαντάφυλλα είναι τα πιο αρχαία λουλούδια που καλλιεργήθηκαν με διακοσμητικό σκοπό. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν αυτά τα λουλούδια για να διακοσμούν τα κτίριά τους.

Η σημασία του αριθμού Αν νομίζετε πως η επιλογή του σωστού χρώματος αρκεί για να δώσετε τριαντάφυλλα στους αγαπημένους σας κάνετε λάθος. Ο αριθμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και έχει τη δική του σημασία. Ένα τριαντάφυλλο μόνο του σημαίνει ευλάβεια και αφοσίωση. Τα δύο τριαντάφυλλα σημαίνουν «Παντρέψου με». Τα έξι τριαντάφυλλα δείχνουν ανάγκη για αγάπη ενώ τα 11 δείχνουν πως ο παραλήπτης είναι πολύ αγαπητός. Τέλος, τα 13 τριαντάφυλλα υποδηλώνουν κρυφό θαυμαστή.

Μπορεί να αποκτήσουν μεγάλο ύψος Τα τριαντάφυλλα μπορεί να αποκτήσουν μεγάλο ύψος. Λένε πως ο πιο ψηλός θάμνος με τριαντάφυλλα βρίσκεται στην Morristown στο New Jersey, και είναι πάνω από 5μιση μέτρα σε ύψος.

Ζούνε πολύ Τα τριαντάφυλλα μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια. Λέγεται πως ο πιο παλιός θάμνος με τριαντάφυλλα βρίσκεται στον ναό Hildesheim στη Γερμανία. Πιστεύεται ότι είναι πάνω από 1000 ετών.

Μήνας των ερωτευμένων
Ο Φεβρουάριος είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας των ερωτευμένων και πάνω από 100 εκατομμύρια τριαντάφυλλα καλλιεργούνται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται για πολύ μεγάλο άγχος των παραγωγών γιατί κάθε χρόνο τρέμουν στην ιδέα πως δυνατές καταιγίδες μπορούν να εμποδίσουν τη συγκομιδή των τριαντάφυλλων εκείνη τη μέρα.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *