Τελευταία Νέα

«Ύμνοι» της Telegraph: Που να αγοράσετε ακίνητα στην Ελλάδα – Από την Κρήτη ως την Ζάκυνθο» (φωτό)

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph έκανε ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα καθώς οι Βρετανοί τουρίστες είναι από τους πιο «πιστούς» στην χώρα μας καθώς κάθε χρόνο την «ψηφίζουν» για τις διακοπές τους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ερωτεύονται την ομορφιά της Ελλάδας και προχωρούν σε μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση όπου και αγοράζουν σπίτια.

Για αυτό, η Telegraph αποφάσισε να προτείνει τις καλύτερες «αγορές» για ακίνητα στη χώρα μας, προτείνοντας περιοχές από την Κρήτη έως τη Ζάκυνθο.

Δεν είναι μόνο τα όμορφα νησιά και τα παραδοσιακά χωριά που τους προσελκύουν, αλλά και η ασφάλεια, καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετοί που μπορεί να προτιμούσαν την Τουρκία, τελικά αποφασίζουν να αγοράσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα, δηλώνει στην Telegraph ο Σπύρος Μάντζος του «A Property in Greece». «Φαίνεται μία πιο ασφαλής και φιλική προοπτική. Οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές μας», σημειώνει ο ίδιος.

Το «κλειδί» για την αγορά ενός ακινήτου είναι η προσβασιμότητα των νησιών, κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί από τη στιγμή που η Fraport ανέλαβε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Η μεγαλύτερη αγορά, σύμφωνα με τον κ. Μάντζο, είναι η Κρήτη, όπου το υψηλότερο ενδιαφέρον είναι για τα Χανιά, το Ακρωτήρι και τον Αγιο Νικόλαο. Συνήθως, με 150.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει μία σύγχρονη βίλα με τρία υπνοδωμάτια και πισίνα.

Βίλα στην Κρήτη για 2,9 εκ. ευρώ

«Ο κόσμος είτε αγοράζει ακίνητα που πωλούνται, είτε βρίσκουν έναν τρόπο και χτίζουν το δικό τους», ανέφερε ο ίδιος. Το κόστος για να χτίσει κάποιος μία πολυτελή κατοικία κοντά στα Χανιά ή την Ελούντα κοστίζει περίπου 750.000 ευρώ, συμπληρώνει.

Αυτή είναι μία καλή εποχή για να αγοράσει κάποιος, καθώς οι τιμές πέφτουν τα τελευταία δέκα χρόνια, σημειώνει ο ίδιος, και με το χαμηλό κόστος συντήρησης, οι αποδόσεις ενοικίασης μπορεί να είναι καλές. Το 60% των αγοραστών νοικιάζουν τα σπίτια που αποκτούν.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα Ιόνια Νησιά, για εκείνους που θέλουν- και έχουν- να ξοδέψουν περισσότερα. Στη Ζάκυνθο, μία πολυτελής παραθαλάσσια κατοικία έχει πέσει από τα 5 εκατ. ευρώ στα 3,8 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, πισίνα, έχει προσωπικό τουλάχιστον τρία άτομα και νοικιάζεται για 25.000 ευρώ την εβδομάδα την καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό που φαίνεται να προσελκύει τους Βρετανούς στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα- όταν θέλουν να αγοράσουν σπίτια- είναι η απουσία τσιμέντου και ο χαλαρός τρόπος ζωής, που φαίνεται σαν να μην έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια, σχολιάζει ο Αντριου Λάνγκτον, πρόεδρος του Aylesford International.

«Η Κέρκυρα έγινε ξαφνικά μεγάλος μαγνήτης, καθώς οι γύρω χώρες είναι εκτός συζήτησης εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια. Ολοι όμως θέλουν σπίτια που απέχουν μερικά βήματα από τη θάλασσα, που είναι πολύ σπάνια καθώς κανένας δεν θέλει να τα πουλήσει», σχολιάζει ο ίδιος.

Βίλα στην Ελιά της Μύκονου για 1,5 εκ. ευρώ

Οσο για τη Μύκονο, η συνήθης τιμή για ένα ακίνητο είναι 1,5- 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ρόη Δελδήμου του Beauchamp Estates. «Μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα μικρό σπίτι σε ένα συγκρότημα για 1 εκατ. ευρώ, αλλά οι περισσότεροι θέλουν μεγάλα σπίτια σε προνομιακές περιοχές και με εύκολη πρόσβαση στη Χώρα». Σύμφωνα με την ίδια, προνομιακές περιοχές θεωρούνται οι: Αγιος Λάζαρος, Αγία Σοφία, Τουρλός και Χουλάκια.

Για εκείνους που δεν θέλουν ένα νησί με τόσο έντονη ζωή, υπάρχει η Τήνος και η Σύρος, για την αγορά ακινήτου, προτείνει η Telegraph. Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για τη Ρόδο. Σύμφωνα με το «Engel & Völkers», η ζήτηση ξένων για ακίνητα στο νησί αυξήθηκε κατά 57%, ιδιαίτερα από την κεντρική Ευρώπη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Λίνδο, Πεύκους, Βλυχά.

Σπίτι σε λόφο στην Κέρκυρα για 1 εκ. ευρώ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *