xOrisOria News

Άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της Τζένης Καρέζη

Άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της Τζένης Καρέζη

Στις 27 Ιουλίου του 1992 έκλεισαν για πάντα τα ωραιότερα μάτια του Ελληνικού Κινηματογράφου

Αν στο Χόλιγουντ είχαν να λένε για τα σπάνιας ομορφιάς βιολετί μάτια της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, στην Ελλάδα είχαμε να λέμε για τα πανέμορφα μελαγχολικά μάτια της Τζένης Καρέζη. Αρχοντική, με αριστοκρατικό στυλ αλλά και μαγκάκι κι επαναστάτρια η Καρέζη συνδύαζε με μοναδικό τρόπο το «αλώνι και το σαλόνι».

Κάτι που αποτυπωνόταν και στην υποκριτική της πορεία, αφού ξεχώριζε και στις κωμωδίες και στο δράμα και στην αρχαία τραγωδία, σαν να ήταν γεννημένη αποκλειστικά για το κάθε είδος ξεχωριστά. Με ο, τι καταπιανόταν, το έκανε με επιτυχία. Και σε όλη την καλλιτεχνική της πορεία δεν είχε αποτυχίες και το ταλέντο της δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

Έχουν περάσει 26 χρόνια από τον θάνατό της και η απουσία της είναι μεγάλη. Ο κόσμος δεν την έχει ξεχάσει και οι «Καρεζικοί» εξακολουθούν να τσακώνονται με τους «Βουγιουκλακικούς» για το ποια ήταν καλύτερη ηθοποιός. Μία κόντρα που ήταν κυρίως, επινόημα του Τύπου, που όμως, εξακολουθεί να «πουλάει» ακόμη και σήμερα, παρόλο που οι δύο σπουδαίες φίλες έχουν φύγει από τη ζωή.

Άλλωστε, η φιλία τους ήταν μοναδική, όπως και οι ίδιες. Με τα πάνω της και τα κάτω της, που όμως ήταν αληθινή. Πράγμα σπάνιο, όταν αναφέρεσαι σε δύο, πραγματικά, μεγάλες σταρ. Αν και την Καρέζη το σταριλίκι δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα. Την ένοιαζε μόνο η Υποκριτική. Σε εκείνη ήταν ταγμένη, μέχρι το τέλος της ζωής της. Και για εκείνη τσακώθηκε με τον πατέρα της, με τον οποίο έκαναν πολλά χρόνια να μιλήσουν.

Λίγο έως πολύ, η ζωή της Τζένης Καρέζη είναι γνωστή. Το ξεκίνημά της, η πορεία της, ο δεύτερος γάμος της με τον Κώστα Καζάκο, που άλλαξε και όλη της την κοσμοθεωρία, ο γιος της Κωνσταντίνος Καζάκος και τέλος, η «μάχη» της με την επάρατη νόσο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πτυχές και ιστορίες της ζωής της, που δεν είναι και τόσο γνωστές.

Δείτε, παρακάτω κάποιες από αυτές:

Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post