xOrisOria News

Άγνωστες πτυχές της ζωής της Ρένας Βλαχοπούλου

Άγνωστες πτυχές της ζωής της Ρένας Βλαχοπούλου

Δεκατέσσερα χρόνια, χωρίς τη «μεγάλη κυρία» της ελληνικής κωμωδίας

«Σούζη τρως. Και τρως και ψεύδεσαι». Ατάκα από την ελληνική ταινία, «Η Παριζιάνα», που μέχρι και σήμερα μας κάνει να γελάμε σαν να την ακούμε για πρώτη φορά.

Και δεν είναι η μόνη ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου, που μας χάρισε άφθονο γέλιο και τη λέμε, μέχρι και σήμερα. Είναι πολλές και όλες τους ειπωμένες με τον μοναδικό τρόπο της σπουδαίας ηθοποιού, της «Μεγάλης κυρίας» της ελληνικής κωμωδίας, όπως την αποκαλούν πολλοί. Και όχι τυχαία.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν μοναδική στο είδος της. Και αυτό το επιβεβαίωνε όχι μόνο ο απλός κόσμος, που σε δύσκολες εποχές, ξεχνούσε τα προβλήματά του με τις ταινίες της. Αλλά το επιβεβαίωναν και όσοι συνεργάστηκαν μαζί της.

Πρώτος και καλύτερος ο σπουδαίος Αλέκος Σακελλάριος, ο οποίος είχε να θυμόταν τους αυτοσχεδιασμούς της ηθοποιού, με το συνεργείο απλά να την καταγράφει, περιμένοντας να δουν πώς θα τελειώσει. Και κάθε φορά, ο αυτοσχεδιασμός της ήταν ένα μικρό κωμικό αριστούργημα, όπως η περίφημη σκηνή από την ταινία, «Η θεία μου η χίπισσα», όπου η Βλαχοπούλου φοράει καπέλο έναν κουβά και δημιουργεί έναν χαμό μέσα στην εξέλιξη της υπόθεσης, όταν γλίστρησε στα νερά κι έπεσε κάτω.

Η σπουδαία ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή στις 29 Ιουλίου του 2004 και με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατό της, συγκεντρώσαμε γνωστές και κυρίως άγνωστες πτυχές της ζωής της, όπως τις έχουν εξομολογηθεί συνεργάτες της και στενοί της φίλοι.

Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post