Άνθρωπος εναντίον τεχνητής νοημοσύνης σε αγώνα ταχύτητας με drones

Άνθρωπος εναντίον τεχνητής νοημοσύνης σε αγώνα ταχύτητας με drones

mavlab.tudelft.nl

Ένας από τους κορυφαίους χειριστές drone στον κόσμο νίκησε ελεγχόμενα από υπολογιστές drones σε μια κούρσα σε διαδρομή μετ'εμποδίων.

Όπως αναφέρει το BBC, o Ελβετός πιλότος Γκάμπριελ Κόχερ φορούσε ειδικές διόπτρες για χειρισμό πρώτου προσώπου προκειμένου να καθοδηγήσει το drone του σε μια διαδρομή διάρκειας έξι δευτερολέπτων. Το ταχύτερο αυτοματοποιημένο drone, που ολοκλήρωσε τη διαδρομή μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, χωρίς τη χρήση GPS ή ανθρώπινη παρέμβαση, κέρδισε ένα έπαθλο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι διοργανωτές του Drone Racing League προβλέπουν ότι drones με τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχούν στον κλάδο ως το 2023. Η πρώτη ρομποτική κούρσα τεχνητής νοημοσύνης προέκυψε χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Lockheed Martin και της crowd-sourced πλατφόρμας HeroX.

«Η ομάδα μας εργάστηκε πολύ σκληρά σε κάθε στάδιο για να φέρει μια αξιόπιστη και (το σημαντικότερο) γρήγορη λύση στο τραπέζι» ανέφερε η βραβευμένη ομάδα MAVLab.

Όπως τονίζει η ομάδα, σκοπός της διοργάνωσης (Artificial Intelligence Robotic Racing- ΑΙRR) είναι να «φέρει την τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο των αγώνων drones». Ο τελικός αγώνας έλαβε χώρα στο Όστιν του Τέξας την προηγούμενη Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, και αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς αγώνων που άρχισαν πριν από μήνες.

Η Team MAVLab, του Delft University of Technology στην Ολλανδία, έλαβε το έπαθλο του ενός εκατ. δολαρίων για την πρώτη θέση μεταξύ των αυτόνομων drones, καθώς το σκάφος της ολοκλήρωσε τη διαδρομή στα 12 δευτερόλεπτα- 25% γρηγορότερα από το drone που βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *