Άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας»: Αμερικανοί ρωτούν αν η Καβάλα ανήκει στην «Βόρεια» ή στη «Νότια» Μακεδονία!

Την εκ των πραγμάτων ιστορική και γεωγραφική ασχετοσύνη των κατοίκων του πλανήτη αποκαλύπτει ήδη από την πρώτη στιγμή η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αφού οι Αμερικανοί επισκέπτες στην διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη και στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ρωτούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία!

Αυτό το καταγγέλλει σε ανάρτησή της από την Νέα Υόρκη η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Πρόκειτα για την επικεφαλής της δημοτικής επιχείρησης σύμφωνα με το evros-news.gr

Όπως αναφέρει το pronews.gr από την περασμένη Παρασκευή δώσαμε στους Σκοπιανούς όλα αυτά που διεκδικούσαν επί σειρά ετών, γλώσσα, όνομα, ταυτότητα, Ιστορία, κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας χωρίς να βρισκόμαστε καν στην ανάγκη να το κάνουμε.

Και μην πει κανείς ότι «κατοχυρώνεται η ελληνική παράδοση και η ιστορική κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας με τον πιο σαφή και νομικά δεσμευτικό τρόπο» όπως είπε στην Βουλή ο Α.Τσίπρας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη είναι παντελώς άσχετοι από Ιστορία και ακόμα περισσότερο από το τι λέει η Συμφωνία των Πρεσπών!

Στις συνειδήσεις τους θα περάσει μόνο ότι τα παράγωγα της λέξης «μακεδονία» θα χρησιμοποιούνται από τους Σκοπιανούς και συνεπώς σε αυτούς θα ανήκουν και τα ιστορικά δικαιώματα.

Αυτοί άλλωστε απέκτησαν από την Παρασκευή και το «brand name»

Αυτό τώρα αποδεικνύεται περίτρανα από τις «αθώες» απορίες των μέσων Αμερικανών.

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου γράφει:

“Μόλις ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της τουριστικής έκθεσης στην Νέα Υόρκη και ήδη, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες επιπτώσεις από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από σήμερα οι Αμερικάνοι επισκέπτες που αθρόα προσέρχονται στο περίπτερο μας, ζητούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στην Βόρεια ή στην Νότια Μακεδονία.!!!

Μήπως το υπουργείο εξωτερικών να μας ενημερώσει τι θα πρέπει να απαντάμε; Γιατί η μοναδική δική μας απάντηση ήταν , είναι και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι: «Στην ΑΛΗΘΙΝΗ Μακεδονία»
Επειδή όμως στην Νέα Υόρκη βρίσκομαι εκπροσωπώντας όχι τον εαυτό μου αλλά τον καβαλιώτικο λαό, ζητώ την εξουσιοδότηση όλων σας πάνω στο θέμα αυτό”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *