Άρης: Γκάμα οδηγός, μετέωρος και περιζήτητος

Άρης: Γκάμα οδηγός, μετέωρος και περιζήτητος

Ο Άρης έχει βρει τα περισσότερα γκολ του στο πρωτάθλημα από τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος έφθασε τα 7 κόντρα στην Ξάνθη και συνεχίζει με σπασμένα φρένα απτόητος από το γεγονός ότι δεν έχει επεκταθεί το συμβόλαιο και κλείνοντας τ' αυτιά του στις σειρήνες.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του MVP Μπρούνο Γκάμα ο Άρης, νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο "Κλ. Βικελίδης" για την 20ή αγωνιστική και ανέβηκε πλέον μόνος στην πέμπτη θέση της Super League.

Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος σκόρερ των κίτρινων στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν. Έφθασε τα επτά γκολ και άφησε πίσω του τον επιθετικό κορυφής της ομάδας, Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος έχει έξι.

Ο Γκάμα είναι βασικός κι αναντικατάστατος για τον Μίχαελ Ένινγκ. Όπως ήταν και για τους Πάκο Ερέρα και Σάββα Παντελίδη. Από τους παίκτες, από τους οποίους ξεκινά η ενδεκάδα. Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 15 Ιανουαρίου, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα.

Στο ματς με τη Λαμία υπέστη ρήξη χιαστού. Έβλεπε τους συμπαίκτες του να τελειώνουν το πρωτάθλημα, να παίζουν στα προκριματικά του Europa League και ο ίδιος να κοιτάζει τη δική του αντίστροφη μέτρηση στο ρολόι του.

Αυτή διήρκησε επτάμιση μήνες. Στο ματς με το Βόλο πήρε λεπτά συμμετοχής. Και να, εδώ, ξανά παρών. Τι κι αν δεν έκανε προετοιμασία; Τι κι αν ξεκίνησε σε διαφορετική αφετηρία από τους υπόλοιπους; Αναδεικνύεται σε σταθερά, τη μεγαλύτερη δε.

Πάντα παρών στην κεντρική τριάδα πίσω από τον επιθετικό – κατά κανόνα τον Ιντέγε – ο 32χρονος Πορτογάλος αποτελεί βαρόμετρο. Τόσο στις επιλογές του Ένινγκ, όσο και στην απόδοσή του η οποία κατά κανόνα κρίνει ματς.

Από τα επτά ματς που έχει πετύχει ισάριθμα γκολ, μόνο σε ένα ο Άρης δεν πανηγύρισε τη νίκη. Στην εντός έδρας ήττα (2-3) από την ΑΕΛ στις 28 Σεπτέμβρη. Σε πέντε πανηγύρισε το τρίποντο, ενώ στο Περιστέρι έσωσε το βαθμό κόντρα στον Ατρόμητο.

Στο ματς με το Βόλο, μάλιστα, στο Κλεάνθης Βικελίδης πέτυχε δυο γκολ. Και τα δυο ματς με την Ξάνθη – τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Θράκη – το γκολ του έκρινε την αναμέτρηση υπέρ του Άρη. Τα τέσσερα από αυτά τα επτά έχουν έλθει από εκτέλεση πέναλτι, αποδεικνύοντας ότι είναι ο πιο αξιόπιστος από την άσπρη βούλα.

ΜΕΤΕΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το συμβόλαιο του Μπρούνο Γκάμα με τον Άρη εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ακόμη δεν έχουν γίνει συζητήσεις για την ενδεχόμενη επέκτασή του αν και αλήθεια είναι δύσκολο κάποιος να φανταστεί τον Άρη να μην επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η ιστορία με την επιβολή τιμωρίας απαγόρευσης μεταγραφών για την τρέχουσα περίοδο από τη FIFA λόγω οφειλών σε τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας και τους εκπροσώπους τους άλλαξε άρδην την πολιτική των κίτρινων κι έδεσε τα χέρια του τεχνικού τους διευθυντή, Άγγελου Χαριστέα.

Ο ΜΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ (ΠΑΝΤΑ) ΥΠΑΡΧΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ήδη υπάρχουν ομάδα που έχουν προσεγγίσει τον Ίβηρα. Τόσο από τη χερσόνησο (Πορτογαλία, Ισπανία), όσο κι από άλλες χώρες της Ευρώπης. Όσο μάλιστα μπορεί από τώρα για το καλοκαίρι να υπογράψει σε ομάδα της επιλογής του, το πακέτο γίνεται πιο ελκυστικό.

Υπήρχε και ομάδα που προσπάθησε να τον αποκτήσει τώρα, αλλά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τον Νοέμβριο δεν μετουσιώθηκε σε πρόταση στον Άρη για τον Πορτογάλο. Άλλωστε με τέτοιες επιδόσεις και με ατζέντη τον Ζόρζε Μέντες – ανήκει από τα πρώτα βήματα της καριέρας του μέχρι και τώρα στη Gestifute – δύσκολο να μην έλθουν προτάσεις…

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *