Ένα γραφικό χωριουδάκι δίπλα στην Αθήνα σκέτο διαμάντι!

Αν θέλετε να οργανώσετε μια κοντινή απόδραση από την Αθήνα, σε έναν προορισμό που θα σας ανταμείψει με την ομορφιά του φυσικού του τοπίου, τότε αξίζει να επισκεφθείτε την Γκούρα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 956 μέτρων τους πρόποδες της Ζήρειας, με πολλά παλιά πετρόχτιστα σπίτια.


Kάνοντας τη βόλτα σας στο χωριό, θα θαυμάσετε την πανέμορφη πλατεία με την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία αλλά και τα αρχοντικά 19ου αιώνα του οπλαρχηγού της Επανάστασης Νικόλαου Οικονόμου-Γκούρα, του Σάρλη και του Μούρτη, τα οποία αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Ολόκληρη η περιοχή θα σας προσφέρει εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Θα τα ανακαλύψετε με μια βόλτα στη Λίμνη Δόξα θαυμάζοντας το αλπικό περιβάλλον της, δρασκελίζοντας το κατώφλι στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζοντας τη λαξευμένη μέσα στον βράχο Παναγία των Βράχων και κάνοντας πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια στις πλαγιές της Ζήρειας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *