Ένα διατροφικό τρικ για να μην ανεβαίνει απότομα το σάκχαρό σας

5Αν έχετε υψηλό σάκχαρο ή κληρονομικό υψηλού σακχάρου …
τότε σίγουρα ο γιατρός ή ο διατροφολόγος σας θα σας έχει πει να αποφεύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες όπως το ψωμί, το παξιμάδι, το ρύζι, τα μακαρόνια.
Αν όμως θέλετε να τρώτε ψωμί, σας έχουμε ένα μικρό μυστικό που θα βοηθήσει να μην ανεβαίνει πολύ και απότομα το ζάχαρό σας.
Και ποιο είναι αυτό;
Βάζετε πάνω στο ψωμί λίγο βούτυρο ή ακόμη καλύτερα λίγη μαργαρίνη.
Η λιπαρή αυτή ύλη, χάρις στα λιπαρά που περιέχει έστω και σε μικρή ποσότητα, επιβραδύνει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και βοηθάει την καλύτερη και πιο ήπια απορρόφηση του.
Επίσης για άτομα με υψηλή χοληστερίνη θα μπορούσε να προτιμηθεί και κάποια λειτουργική μαργαρίνη, ώστε να συνδυάσετε και καλύτερο έλεγχο του σακχάρου αλλά και της χοληστερίνης σας.

gkourou.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *