Ένα κόλπο στο ντους που θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια το πρωί!

Κάθε πρωί σκέφτεστε, “ας κάνω ένα ντουσάκι για να ξυπνήσω”…
Έχετε όμως σκεφτεί το ενδεχόμενο ότι στην πραγματικότητα το ντους, έτσι όπως όλοι το ξέρουμε, ίσως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα;

Στην πραγματικότητα, το ζεστό ντους ή το μπάνιο το συστήνουν οι γιατροί για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν. Ο λόγος:

Όταν βγαίνετε από ένα ζεστό ντους στον ψυχρό αέρα η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται ξαφνικά, οδηγώντας το μυαλό μας σε μια ήρεμη κατάσταση. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε να κοιμηθείτε, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεστε, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Εάν ο στόχος σας είναι να ξυπνήσετε με το πρωινό ντους, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα σκωτσέζικο ντους για 90 δευτερόλεπτα!

Το μυστικό έγκειται στην αντίθεση
Μόλις τελειώσετε το κανονικό τελετουργικό του καθαρισμού σας, δυναμώστε το ακροφύσιο στο κρύο νερό, και σταθείτε από κάτω για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μη διστάσετε να λαχανιάσετε ή να ουρλιάξετε αν αυτό σας βοηθάει.

Μετά από 30 δευτερόλεπτα, γυρίστε το νερό στο ζεστό όπως και σταθείτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αυτό ανοίγει τα τριχοειδή αγγεία, αυξάνει τη ροή του αίματος, και παρέχει μια αίσθηση διέγερσης.

Τέλος, κάντε άλλον ένα κύκλο με κρύο νερό.

Μπορεί να αναρωτηθείτε: “Γιατί θα έβαζα τον εαυτό σε μια τέτοια ταλαιπωρία το πρωί;” Επειδή λειτουργεί.

Η ζεστή και κρύα υδροθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια. Στη Φινλανδία, η σάουνα δεν είναι μια πολυτέλεια. Είναι μια αναγκαιότητα. Η χώρα έχει 2 εκατομμύρια σάουνες (για έναν πληθυσμό 5 εκατομμυρίων), με το 99% των Φινλανδών να απολαμβάνουν τα αντι-στρες οφέλη της σάουνας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *