Ένινγκ: “Ίδια ενδεκάδα και στη Νέα Σμύρνη”

Ένινγκ: "Ίδια ενδεκάδα και στη Νέα Σμύρνη"

Ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, τόνισε ότι δεν σκοπεύει ν' αλλάξει την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στα ματς με την Ξάνθη και στον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο και ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στο στόχο της πεντάδας.

Η προετοιμασία του Άρη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League 1 (2/11, 19:30) και ο Μίχαελ Ένινγκ τόνισε ότι δεν σκοπεύει ν' αλλάξει την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στα ματς με την Ξάνθη και στον Παναιτωλικό (Έμαν, Σούντγρκεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης, Γκάμα, Ντιγκινί, Ιντέγε).

"Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία το πρώτο ματς στην έδρα μας και αυτό που περίμενα να ζήσω σε αυτό το γήπεδο. Είχαμε εξαιρετική υποστήριξη σε όλο το 90λεπτο. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Αρχικά δεν ήξερα ότι δεν επιτρέπονται οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να βρίσκονται στο γήπεδο. Όμως κάθε οπαδός που βρίσκεται στο γήπεδο μας βοηθάει.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα και ο προπονητής “βρέθηκαν” και κατάλαβαν ο ένας τον άλλον πολύ γρήγορα. Δεν είχαμε πολύ χρόνο και αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε στις προπονήσεις ήταν να αλλάξουμε κάποια θέματα τακτικής. Τώρα που μπήκε ο θεμέλιος λίθος με τις δύο νίκες, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στην τακτική", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Tην καλή αμυντική παρουσία των κίτρινων: "Είναι πολύ σημαντικό. Χωρίς καλή άμυνα, δεν μπορείς να σταθείς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όμως δεν είναι μόνο η αμυντική μας συμπεριφορά, αλλά και ότι μπορέσαμε να αμυνθούμε καλά από την επίθεση και καταστρέφαμε τα πλάνα του αντιπάλου από πολύ νωρίς".

Το γεγονός ότι ο Άρης σκοράρει μόνο με πέναλτι επί τεχνικής του ηγεσίας: "Σε πρώτο βαθμό, είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε αυτά τα πέναλτι. Ήταν ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε κάποιο γκολ αν δεν υπήρχαν τα πέναλτι, ενώ κατά τη γνώμη μου και τα τρία ήταν ξεκάθαρα πέναλτι. Είμαι ικανοποιημένος γι΄αυτό το λόγο. Από εκεί και πέρα, γνωρίζω ότι παλαιότερα ο Άρης είχε πρόβλημα στα πέναλτι, κάναμε κάποια εξάσκηση στην προπόνηση και είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να ευστοχήσουμε και στα τρία πέναλτι".

Την ίδια ενδεκάδα σε δύο συνεχόμενα ματς: "Αν είναι όλοι υγιείς, θα έχουμε την ίδια ενδεκάδα και το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Είναι σημαντικό να έχουμε τους αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας και από τη στιγμή που κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε την ενδεκάδα στο δεύτερο ματς".

Το αν φοβάται ότι ο αντίπαλος θα γνωρίζει τα πλάνα του, από τη στιγμή που τα αποκαλύπτει: "Ας μην το υπερεκτιμήσουμε αυτό, γιατί και ο αντίπαλος γνωρίζει καλά τι ετοιμάζουμε. Μέχρι το Σάββατο μπορεί να προκύψουν πολλά και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια αλλαγή, όμως αυτή είναι η βάση".

Το αν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση υποτίμησης του Πανιώνιου: "Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και έχουμε ήδη μιλήσει γι΄αυτό. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε τους βαθμούς και δεν φοβάμαι κάποια κακή αντίδραση από τους παίκτες μας”.

Το αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της πρώτης πεντάδας στο πρωτάθλημα: "Το πιστεύω, αλλά δεν θα μας χαριστούν. Η ομάδα δείχνει μεγάλη διάθεση στην προπόνηση και σε κάθε περίπτωση υπάρχει αισιοδοξία, όμως είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ”.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *